Campus Norrköping

I Norrköping har Linköpings universitet placerat ett av Sveriges i särklass vackraste campus. Dess centrala placering med 10 minuters promenad till resecentrum och lika långt till shoppinggatan, och med Motala ström precis utanför fönstret ger en perfekt blandning av integrerat och avskilt. Med bara 20 år på nacken är det modernt och fräscht, medan spår av industristaden finns att se på vissa ställen. Vi har frågat ett gäng studenter om deras favoritställe på campus.

Vad är ditt smultronställe på campus?


Molly Middagsfjell: Bästa stället för att plugga är nog på plan sex, där finns höga bord, naturligt solljus och är helt knäpptyst. Äta lunch och dricka kaffe gör jag gärna nära strömmen i en av salarna som pekar ut mot strömmen. Bästa stället att ha möten på är KO301, en stor mötessal högst upp i Kopparhammarn. Det är stort och öppet men samtidigt väldigt officiellt. Annars älskar jag att ha möten i Tp51, med växtväggen och jag känner mig hemma där. Bästa platsen på hela campus är dock fiket. Inget slår fiket.


Theresia Magnusson: Kärleksparken vid campus! Alltid nice att byta ut skärmljuset mot lite solljus!


Belinda Johansson: Bryggan nere vid strömmen! Bästa glassbryggan i stan.


Anton Axelsson: Mitt smultronställe på campus är grupprummen i Kopparhammaren. Med sina stora fönster med utblick över strömmen och kåkenhus skapar det en gemytlig miljö att studera i.


Maria Axelsson: Mitt favoritställe för att plugga är bibliotekets tysta avdelning. Det är lugnt och tyst, vilket passar mig när jag pluggar. Det finns dessutom alltid plats där!


Kathy Rocha: Jag gillar grupprummen i KO på grund av utsikten till vattnet och de stora borden där allt får plats - bäst för plugg. Lunch och fika är bäst där vid bibblans uteplats, när det är lite varmare förstås. Också på grund av utsikten och den glada stämningen under våren.


Alexandra Håkansson: Sofforna vid strömmen i Kåken, såklart! Perfekta pluggplatserna för det blir så bra brus av strömmen så man kan fokusera, plus fantastisk utsikt!


Elin Lager: Ett av mina absoluta favoritställen på campus Norrköping är studentfiket. Inte bara för den självklara anledningen att de servar kaffe för en billig peng, utan också för att det är campus bästa mingelplats. Till fiket kan man gå för att ta en (alldeles för lång) paus från pluggandet eller under pausen i föreläsningen för att prata av sig med andra studenter med samma mål. Med lite tur och fokus kan man också få ett bord och lite plugg gjort.


Linnea Michel: Biblioteksterassen! Trevligt ställe att mysplugga på.


Christoffer Uno: Om det är tenta-p är grupprummen kopparhammaren​ rätt nice. Man har sjuk utsikt mot kåken som kanske distraherar lite men stora fönster gör att du får mycket dagsljus så du blir inte lika trött. Sen om man ska äta eller chilla är bibliotekets terrass nice en solig dag. Man har utsikt över strömmen och solen skiner lite gott i ansiktet.


Nina Rubensson: Föredrar och plugga och ha möten i Kopparhammarens grupprum då lokalerna är nya och det finns tillgång till tv att koppla upp sig på. Annars bibblans terrass när det är sol. Bästa föreläsningssalen är K3!


Anna Strömberg: Balkongen på Täppan plan 4 att luncha på när det är sommar, vindstilla och varmt. Täppan plan 6 vid sofforna brukar vara lugnt och bekvämt pluggställe!


Oscar Engström: Bänkarna på utsidan av kåken med strömmen precis framför. Den givna platsen att fånga solstrålar på mellan föreläsningarna.