Bli student

Att bli student är alltid lite fyllt av förvirring. Vad ska man plugga, vart ska man bo? Kanske flyttar du hemifrån för första gången och kanske har du inte ens hört om Linköpings universitet eller staden Norrköping tidigare. Den här sidan är till dig som känner igen dig i detta och syftar till att ta bort lite av den förvirringen. Finns det fler saker du undrar över så har vi flera flikar om hur det är att bo och leva i Norrköping, bläddra runt och kolla in det!

Utbildningar i Norrköping

Linköpings universitet, ett av landets främsta lärosäten, erbjuder innovativa utbildningar vid fyra olika campus. Campus Norrköping, som grundades 1997, har idag världsledande forskningsmiljöer inom organisk elektronik, visualisering, migration och bygglogistik. Här kan du bland annat studera till lärare, ingenjör eller välja en utbildning inom medicin, vård, logistik, kultur och design.

15 april är sista anmälningsdag till höstterminen 2020 för utbildningar vid universitet och högskola.

Vill du veta mer om LiU:s utbildningar? Klicka på utbildningsprogrammen nedan eller besök liu.se/utbildning
Bostäder

Korridorsboende, studentrum med pentry eller egen lägenhet? Om du vet var du ska leta och vad du letar efter så är Norrköping långt ifrån omöjligt att få en härlig bostad i.

Hyresbostäder

Ställ dig i kö här så fort som möjligt! Desto högre köpoäng du har - desto större möjlighet har du att få en bra lägenhet. Hyresbostäder har inte bara lägenheter utan även studentboenden. Studentlägenheter finns i olika prisklasser, du kan bo i ett rum i korridor där du delar kök och allrum med andra, eller i egen lägenhet med toalett och kokvvrå. Studentkorridor är ett bra sätt att knyta kontakter tidigt och programöverskridande.

En lista på stadens hyresvärdar hittar du här. Ett tips är att göra en intresseanmälan på flera olika sidor och tacka ja till att få mail när bostäder som passar dig blir lediga. Vissa sidor har även regeln att du måste logga in en gång i halvåret annars försvinner dina köpoäng, så håll koll på det! Det finns även facebookgrupper som kan vara bra bli medlem i, där lägenheter sökes, bytes och uthyres, ibland för kortare tid. Har du ingen bostad när du börjar studera kan detta vara ett sätt att få ett korttidsboende!

Att göra

Som student i Norrköping är det enkelt att välja att inte sitta på sitt rum så fort det är slut på föreläsningar. Det finns en uppsjö av studentföreningar du kan bli medlem i (eller bara njuta av på håll). Detta är ett urval där medlemmarnas gemensamma nämnare inte är programmet de pluggar - utan deras fritidsintressen.

 

  • PAFF (Pekings Akademiska FriluftsFörening) är en studentförening för de som tycker om friluftsliv. De arrangerar turer och aktiviteter runtom i Norrköping.

  • SKÖN (StudentKÖren i Norrköping) är en studentkör i Norrköping som består av sångglada studenter, samt före detta studenter, från olika program i Norrköping.

  • Stubinen är studenternas filmförening i Norrköping. De visar intressanta filmer för en billigare peng varannan söndag.

  • NAFFI är Campus Norrköpings största studentförening med massor av aktiva medlemmar. De anordnar veckoträningar i fotboll, innebandy, löpning, badminton, basket, volleyboll och fitness för både tjejer och killar. Under läsåret anordnar de även endagsturneringar i beachvolleyboll, badminton, 7-mannafotboll mm.

  • LiTHEL är en en studentförening med fokus på teknik och elektronik på Linköpings Universitet, Campus Norrköping.

  • Studentfiket är en ideell förening på Campus Norrköping som driver ett café med studentanpassade priser. Av studenter, för studenter.

 

Inom varje program finns även möjligheten att gå med i sektionsstyrelsen, festeriet eller något annat roligt! Du har dessutom som student möjlighet att jobba på kårhuset Trappan och i utbyte få personalförmåner som innefattar köföreträde, fri entré och rabatterade priser i baren. Det finns dessutom skoltidningar där du kan gå med som medlem i redaktionen så som linopressen, lithanian, Klubb- och konsertarrangör så som Klubb Republik och mycket mer.