Rugbyträning på Stadium Sports Camp. Foto: Linn Jerrhage / Norrköpings kommun.

Gemenskap och idrottsglädje skapas

i Norrköping

För 24:e året i rad anordnas Stadium Sports Camp på Himmelstalundsområdet i Norrköping och förväntningarna inför årets upplaga är höga. Under fyra veckor kommer tusentals barn från hela Sverige hit för att träna, ha roligt och skapa minnen tillsammans. Det finns total 24 sporter att prova på och i söndags tog den stora invigningen plats i Stadium Arena.

Cecilia Gelinder jobbar sin sjunde sommar på Stadium Sports Camp och är huvudledare för multi, där barnen i gruppen får prova alla Sports Camps sporter istället för att träna en sport under hela veckan. Tillsammans med två andra huvudledare har hon det yttersta ansvaret för barnen i gruppen och planeringen för de kommande fyra veckorna har pågått sedan januari. Det hon tycker är roligt med multi är att deltagarna i gruppen får prova på en mängd olika sporter som alla är samlade på samma ställe.

- Det som får mig att komma tillbaka varje år är gemenskapen, idrottsglädjen och alla barn, säger Cecilia Gelinder.

Ledare

Cecilia Gelinder och Oscar Östblom är ledare på multi.


Även gruppledaren Oscar Östblom instämmer och berättar att det han tycker är allra bäst med Sports Camp är gemenskapen, rörelsen och glädjen i barnens ögon. Det är hans tredje år som ledare på Sports Camp och han finns till hands för sin grupp dygnet runt.

-  Jag tycker om att vara ledare för att jag får skapa världens bästa vecka för ungdomarna, berättar Oscar Östblom.

Nya vänner

Vi pratar med Tage, Viktor, Nils och Jonathan som alla varit på Sports Camp minst en gång tidigare och som valt att träna multi tack vare variationen av sporter och chansen att få nya kunskaper om sporter de tidigare aldrig provat. I vanliga fall tränar de tennis, handboll och fotboll. De kommer från olika delar av Sverige, men har hittat varandra här i Norrköping år efter år och tycker att alla som kan borde uppleva en vecka på Stadium Sports Camp. För att beskriva veckan i Norrköping nämner Tage, Viktor, Nils och Jonathan att den för dem innebär glädje, träffa nya vänner och att ha roligt.

Deltagare

Tage, Viktor, Nils och Jonathan trivs på Stadium Sports Camp.


Vid Rugbyplanen är en av multigrupperna i full gång med att träna inkast och ledaren Philip Lidström har full koll på gruppen. Det är hans första år som ledare och även om det bara gått några få dagar av den första veckan är han redan säker på sin sak: han vill komma tillbaka nästa år igen.

- Det jag uppskattar mest är att se sammanhållningen växa, hur barnen går från att inte känna varandra till att bli en grupp, säger Philip Lidström.

Stadium Sports Camp pågår fram till lördagen den 20 juli och ger då plats på Himmelstalund åt nästa stora evenemang i Norrköping; O-Ringen som lockar 15 000 orienterare till Kolmårdens skogar.