”Staden andas ett intellektuellt kapital”

1996 förändrades Norrköping. Campus Norrköping, en del av Linköpings universitet, startade i de upprustade industribyggnaderna kring Motala Ström. Staden fylldes av liv och rörelse, men också av framstående forskning som satt Norrköping på kartan internationellt.

Melker Becker var en av de första studenter som pluggade på Campus Norrköping. När han ser tillbaka på sin studenttid känner han en skön känsla i kroppen.

"Hamnade mitt i något nytt"

– Vi hamnade mitt i något nytt. Ingen riktigt visste hur man gjorde, vilket gav oss alla en kreativ uppfinnarglädje, säger han.

Att universitetet ligger mitt i stan i de gamla historiska byggnaderna är unikt, vilket också gör platsen lättillgänglig för besökare. Industrilandskapet är ett givet besöksmål där alla kan strosa runt i studentmiljön och slinka in på både restauranger, muséer och fik.

Kommer ofta tillbaka till Norrköping

Melker kommer ofta tillbaka till Norrköping, både i jobbet och privat. Som besökare ser han nu med nya ögon den unika miljön, som inte bara är fasader, utan som även andas ett intellektuellt kapital som ger ständig förändring.

– Det är superhäftigt. Besöker jag Norrköping och kommer tillbaka efter ett par veckor har det hänt något nytt.

MELKER BECKER

Bor: I Stockholm.

Gör: Driver produktionsbolaget Mediabruket tillsammans med fem andra ägare. Melker reste bland annat Sverige runt i SVT-programmen ”Hemliga svenska rum” och ”Svenska hemligheter” för att hitta landets undangömda platser.