Världsstjärnan om O-Ringen 2019: ”En viktig tävling ”

Jerker Lysell. Foto: Alexander Palombo/Norrköpings kommun

Jerker Lysell. Foto: Alexander Palombo/Norrköpings kommun


Uppväxt i Bollnäs, men bor i Norrköping. I bagaget har han flera VM-medaljer i sprint, och i sommar kommer han att vara med under orienteringstävlingen O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping.
- Jag ser det som en viktig tävling, säger Jerker Lysell.

Han har sedan sex år tillbaka bott i Norrköping, och ser ingen anledning att flytta härifrån. Jerker studerar till byggnadsingenjör, som han kombinerar med hård träning. Han ser fram emot O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping.

- Det är jättespännande. O-Ringen är för orienterarna det största som finns. Som stad betyder det väldigt mycket att få anordna ett sådant här stort arrangemang och det är bra för turistnäringen också. Det kommer ju väldigt många människor för det här evenemanget. Det ska bli kul, säger Jerker Lysell.

"Ser det som en viktig tävling"

- Det är extra kul, jag ser det som en viktig tävling under nästa år. Jag ska göra allt för att vara så förberedd som möjligt och det kommer vara skönt att få hemmastöd här på hemmaplan.

Jerker förklarar att för honom har det varit viktigt att ha ett mål att sträva efter, och för hans egen del har det varit att bli världsmästare.

Besökt flera länder

- Ska man vara riktigt krass hade det kunnat vara inom vilken idrott som helst, men jag är uppväxt med orientering och har haft tur att det blev så. Orientering ger så mycket mer än bara rå träning och att ta ut sig fullständigt. Jag får resa mycket, och trots mina skador under de närmsta åren har jag ändå varit i 35-40 länder. Vissa väljer att gå till gymmet och springa på löpband, men det är helt oförståeligt. Det finns inget bättre än att vara ensam ute i skogen och få lite frisk luft, förklarar Jerker.

Vilka är dina tips till människorna som kommer hit under O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping?

- Ett besök på Kolmårdens djurpark, men också att äta en god bit mat på kvällen i de centrala delarna av staden. Det finns hur många fina restauranger som helst i Norrköping och kvaliteten är jättehög. Gå ett varv i industrilandskapet och besöka en restaurang kan jag varmt rekommendera.