Vad händer efter studenten Isak?

Med sin tricksparkcykel i högerhanden och teknikboken i vänster har Isak stora mål framför sig. Hösten 2018 medverkade Isak i Talang och med den showen ska han nu turnera i sommar. Såklart ska han också jobba på sin Youtubekanal och få igång sin hemsida. Men framför allt ska han ta studenten.

Efter studenten

Hösten 2018 medverkade Isak i Talang med sin tricksparkcykel och är en av de bästa i landet inom sporten. Nu ska han under sommaren göra turné med samma show. Ambitionerna sliter han åt olika håll och förutom det har han tänkt att jobba mer på sin Youtube kanal, trycka upp nya kläder och få igång en hemsida.

– Det ska bli kul att ägna mig åt min hobby i sommar med alla evenemang runt om i Sverige och jag ska faktiskt också ordna ett eget evenemang i min skatehall på Vikbolandet.

Men förutom sin hobby vill Isak gärna ha en stabil grund att stå på i framtiden och har bestämt sig att studera vidare teknik efter sommaren.

Fick upp ögonen för produktionsteknik

Under tredje året på gymnasiet gjorde Isak och en klasskompis ett gymnasiearbete med industriavdelningen på Eber. Där han fick upp ögonen för produktionsteknik och under ett studiebesök fick han reda på att en framgångsrik person på företaget hade också en gymnasieingenjörsutbildning. Vilket leder till att Isak väljer att gå ett fjärde tekniskt år på Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång.

– Man kan tydligen komma långt inom många företag med en sådan utbildning. Det bästa av allt är att den bara är ett år och en tredjedel av utbildningen är praktik. Sen garanterar Curt Nicolin Gymnasiet jobb direkt efteråt också.

Foto: Jana Gustafsson


Kärlek i seglen

– Det är roligt att se vad man lärt sig nu såhär efteråt under gymnasietiden. Samtidigt också varit kul att se hur man har utvecklats och hela tiden klarat av uppgift efter uppgift trots att det till en början verkat omöjligt.

– Men det bästa av allt är att jag träffade på min livs kärlek. Tillsammans har vi kämpat oss igenom gymnasiet med kärlek i seglen.

"En väska med smått och gott"

Isak går ut som stolt student med många lärdomar, minnen och livserfarenheter. Han tar med mig sig grymt bra studieteknik som han utrycker sig, men också en oändlig mängd fakta och kunskap.

– Jag brukar säga att jag tar med mig en väska med smått och gott från tre år. Med kanske en liten brist av matte då den lätt förloras om man inte jobbar med den regelbundet.

Hur firar du din student?

– Med en stor studentmottagning hemma hos mig med mat och tårta vänner och familj!
Sen blir det att ta det lugnt i någon vecka innan sommarens jobb drar igång.

Namn: Isak Huddén, 19 år

Skola: Ebersteinska gymnasiet

Mål efter studenten: Att ta varje dag som den kommer och alltid göra mitt bästa.

Sommartips: Prova något nytt och säg inte nej till nya erfarenheter. Allt leder tillslut någonstans och ger dig uppfattningar om vart du vill komma i livet.