”För mig ÄR Norrköping musik”

För Ingrid, Norrköpings senaste musikexport, handlade uppväxten nästan bara om musik och teater.
– Det var musik överallt, i hela staden. Så det kanske inte är så konstigt att det blev som det blev för mig.

Ingrids sommarhit BOOM! (Dishonest i July) var det första steget ut mot en bredare publik. Hon är mitt emellan två studiosessioner när hon beskriver musiklivet i Norrköping och hur det var att växa upp här.
– Grejen är ju att för mig ÄR Norrköping musik. Jag har stått på scen sedan jag var fyra år, min mamma och pappa är musiker, jag har gått musikklasser både på Hagaskolan och DeGeer – hela min uppväxt handlade om musik. På ett sätt är jag ett levande bevis på att Norrköping är en riktigt bra mylla om man vill jobba med musik.

Bra scener i staden

När Ingrid berättar om vad som varit de mest avgörande stegen i hennes väg mot skivkontrakt och den bredare publiken tar hon genast upp scenerna i stan.
– Skandiateatern, naturligtvis, en klassiker. Och så har jag ju gjort musikaler på Arbis sedan jag var tolv år. Den första var ”Teaterbåten” med Richard Carlsohn. Jag har ofta tänkt att det hade varit enklare för dem att ta ett kändisbarn eller någon mer etablerad barnartist, men jag fick chansen.

”Många får chansen”

– Över huvud taget tycker jag att det är typiskt Norrköping att många får chansen, folk är nyfikna och positiva. Ta bara Kulturnatten, då folk verkligen går man ur huse för att se både etablerade artister och folk som håller på mer på hobbynivå. Alla bemöts med respekt och uppskattning. Och ”Where’s the music”, den festivalen funkar ju perfekt i Norrköping eftersom publiken är så öppen och positiv.

Känner sig stolt

Nu när Ingrid rör sig utåt i musikvärlden stöter hon på Norrköpingsmusiker lite överallt.

– Ja, det verkar som om alla jag träffar har gått i musikklasser på De Geer eller Haga. Och många är hemma i Norrköping med jämna mellanrum för att gå på konserter och hänga med kompisar. Klart att jag känner mig stolt över att tillhöra det här sammanhanget, det gör nog många. Norrpan levererar!