Hon byter ut Norrköping mot Brisbane

Hon lämnar Norrköping för en tripp till Australien. Innan Felicia Eriksson hoppar på högskolestudierna behövs en paus.
– Fokus är att upptäcka, träffa nya vänner, festa och ha kul, säger hon.

Felicia tar studenten från Kungsgårdsgymnasiets juridikprogram. Vid en intervju under en solig majdag berättar hon om hur idén till sitt kommande äventyr växte fram.

"Började planera direkt"

– Vi var på universitetsmässa och gick på en föreläsning lite spontant om att vara utbytesstudent. Jag och min kompis fastnade, och började planera direkt. Vi var helt inställda på att vi ska dit, säger Felicia Eriksson.

Det är ju rätt ”poppis” att dra iväg såhär – vad är charmen med det skulle du säga?

– Jag tror att nu när vi tar studenten vill vi leva våra egna liv. Hela tiden har vi nu haft måsten, till exempel att vi måste gå i skolan och typ ”gör det, gör det”. Nu får vi göra precis vad vi vill när vi vill. Det tror jag lockar extremt mycket.

Planen är att tillsammans med sin väninna flyga ner till Brisbane och sedan röra sig neråt längs östkusten. Först vill de komma till Sydney och upptäcka nyåret där, och på plats kommer de försöka jobba. Målet är att ta sig till Melbourne, men om de träffar några andra som gör en liknande resa kanske destinationen blir någonting annat. Bali finns också med i tankarna, fast kanske på hemvägen. Men innan drömresan blir av, ska Felicia först ta studenten.

 

Porträttbild på Felicia ståendes vid ett träd.

Efter studenten åker Felicia Eriksson till Australien. Foto: Norrköpings kommun

 

"Nu är det superskönt"

– Just nu är det superskönt. Jag har fått in sista inlämningen. Jag är extremt skoltrött just nu och vill ha en paus innan jag pluggar vidare. Det har varit mycket. Det kommer under studentveckan vara mycket aktiviteter med andra skolor som fotboll och brännboll. Vi har också pratat i klassen om att kanske äta middag tillsammans, säger Felicia Eriksson.

Felicia vill studera vidare till jurist, gärna i Uppsala. När det blir av får framtiden avgöra, för nu är det student och Australienresan i fokus.

Namn: Felicia Eriksson, 19 år

Skola: Kungsgårdsgymnasiet

Mål efter studenten: Studera vidare till jurist, men först ta en paus från studierna med en resa till Australien.

Sommartips: Var spontan, gå på festivaler och hitta på grejer.