Bygger för tillväxt

– Norrköping är en spännande tillväxtort. Därför är vi här och vill bidra till stadsutvecklingen. Det säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef på Castellum, en av de fastighetsaktörer som är med och skapar den nya stadsdelen Inre hamnen.

Castellum fokuserar framför allt på kommersiella fastigheter med kontor och butiker, men det finns även vanliga hyreslägenheter i beståndet.
– Vi etablerade oss i Norrköping via ett förvärv av ett spännande och välskött fastighetsbestånd, berättar Cecilia S Aldén.
– Här fanns bland annat Knäppingsborg, som är något av ett guldkorn i stan och ganska typiskt för det som Norrköping är så bra på: att ta vara på de fina kvaliteter som finns. Det stämmer helt med vår strategi – att förvalta och förädla det som går och bygga nytt där vi har möjlighet.

Fin dialog

Ett område där Castellum verkligen såg möjligheten att bygga nytt är Inre hamnen, den helt nya stadsdel som växer fram längs den norra hamnkajen.
– Vi etablerar oss i en stad för att stanna. Satsningen i Inre hamnen är tydligt bevis för det. Vi var med och tog fram ett förslag för den markanvisningstävlingen för centrumtomten som kommunen anordnade. Till vår stora glädje var det vårt förslag som vann!
– Jag måste säga att hela stämningen runt Inre hamnen är otroligt positiv. Det är en bra känsla, fin dialog mellan alla aktörer.


En härlig miljö

Cecilia berättar engagerat om de kommande byggnaderna i Inre hamnen:
– Bland annat blir det en helt rund byggnad, som sticker ut med sin form. Här skulle jag gärna se en besöksdel, kanske ett café, gärna med möjlighet för lokala konstnärer att ställa ut. Det skulle vara spännande att testa en så kallad ”mixed use area”, där flera verksamheter finns på samma yta. Ett arkitektkontor, kanske?
I en intilliggande byggnad, formad som två dubbla trekanter, önskar sig Cecilia någon form av detaljhandel.
– Ja, butiker i markplan och så riktigt moderna, inspirerande kontor. Tänk vilken härlig miljö att jobba i. Precis vid en strandpromenad, med ett skönt folkliv runtomkring… Den här vackra staden kommer bli ännu mer attraktiv framöver, jag lovar.