”Mår staden bra, mår näringslivet bra”

1974 öppnade Ulf Eklöf sin första sportbutik i Norrköping. Nu är hans och hans bror Bobbos Stadium ett välkänt namn i hela Norden – och även i Tyskland där de öppnat flera butiker. Från att ha sett ett Norrköping i kris, med nedlagda industrier, arbetslöshet och krossade familjedrömmar får bröderna nu vara med och uppleva den stora vändningen. De senaste åren har tillväxten i staden fullkomligt exploderat.

– Det finns en framtidstro och inflyttningen är stor. Norrköping är en attraktiv stad, att både bo, jobba och starta företag i, säger Ulf.

2007 var en milstolpe i både Stadiums och stadens historia. Ulf och Bo Eklöf beslutade att lägga sitt 58 000 kvadratmeter stora centrallager här, vilket tillsammans med arbetstillfällena på huvudkontoret och butikerna gett över 500 jobb i Norrköping. Ulf säger att de enbart bemöttes av positivitet från alla håll, från kommunföreträdare och andra näringsidkare, vilket betydde mycket. I och med etableringen av Stadiums centrallager fick fler upp ögonen för staden. Många storföretag har etablerat sig i Norrköping och fler är på gång.

– När den positiva spiralen börjar spinna finns det inget stopp. Det är precis vad som händer nu, avslutar Ulf.

ULF EKLÖF OCH BO ”BOBBO” EKLÖF

Bor: Båda bor i Norrköping.

Gör: Ulf är VD i Eklöf Fastighets AB och i Eklöf Invest AB.
Bobbo är senior rådgivare åt inköpschefen på Stadium.