25 januari 2018

Världspremiär för musikal om Ingrid Bergman

Ingrid Bergman Östgötateaterns "Camera"

Hon ursäktade sig aldrig och valde alltid att gå sin egen väg - snart kommer föreställningen Camera till Norrköping, som är en musikal om Ingrid Bergman.

1949 följde hon sitt hjärtas röst och lämnade det liv hon byggt upp i USA med sin svenska familj. Destinationen var Italien, där hon hoppades få utlopp för sina konstnärliga ambitioner i filmer av Roberto Rossellini. De två inledde en kärleksrelation, Ingrid blev gravid och en av de största skandalerna i Hollywoods historia var ett faktum.

Camera handlar om en kvinna som levde sitt liv genom sin persona – framför en kamera och bakom en mask. Musikalen är skriven av teater-, musikal och operaregissören Staffan Aspegren och kompositören, textförfattaren och musikern Jan-Erik Sääf.

Camera har vuxit fram under fyra år, enligt den modell med läsningar och workshops som ofta används på Broadway, i ett samarbete mellan Östgötateatern och Högskolan för scen och musik i Göteborg. Camera produceras i samarbete med Smålands Musik & Teater.

Camera kommer att spelas mellan 28 april – 2 juni, och huvudrollen kommer att spelas av Karin Oscarsson.

Mer information om föreställningen och skådespelarna hittar du via länken nedan. http://www.ostgotateatern.se/pa-scen/125