28 september 2018

Unga entreprenörer hyllades i Norrköping

Charbel Gabro med Intergrera flera blev Årets Unga Let's Create Norrköping. Från vänster: Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, Charbel Gabro och Eleonor Leone (konferencier).

Charbel Gabro med Intergrera flera blev Årets Unga Let's Create Norrköping.

Lokal nytändning, interkulturell förståelse och skapandet av magi i hemstaden var sådant som lyftes när unga företagare i Norrköpings kommun prisades vid Unga Entreprenörsgalan under torsdagskvällen.

Syftet med galan, som årligen arrangeras av kommunens näringslivsavdelning i samarbete med Företagarna Norrköping, är att lyfta fram unga företagare och deras innovationer. Under kvällen delades fyra priser ut: Årets Unga Företagare, Årets Unga Let’s Create, Årets Nykomling och Årets Ambassadör.

Årets Unga Företagare tilldelades filmkollektivet Crazy Pictures, skaparna av långfilmen Den blomstertid nu kommer, som bland annat fick priset för att de med stor innovationsförmåga, kontaktnät och positiv drivkraft har skapat magi i sin hemstad. Priset Årets Unga Let’s Create gick till Charbel Gabro på Integrera flera!, som turnerar i hela riket med föreläsningar som sprider kunskap inom inkludering och interkulturell förståelse.

– Det betyder jättemycket att få uppskattning från den stad vi identifierar oss så mycket med. Det känns superkul! , säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Ytterligare två priser delades ut under galan. Årets Nykomling blev Therese Thard med MY GIZMO, som prisades för att med raketfart ha gått från innovation till att etablera en verksamhet med bärande finansiering. Priset Årets Unga Ambassadör tilldelades Anton Dahlöf och Arkösunds hamn för arbetet med att ha lyft en av kommunens viktigaste besöksdestinationer och därigenom även skapat både arbetsplatser för unga feriearbetare och en lokal nytändning. En av prisutdelarna var näringslivsdirektör Pontus Lindblom.

– Jag känner en otrolig stolthet över Norrköpings unga företagare och det är fantastiskt att få dela ut priser till de här extremt duktiga entreprenörerna som brinner för att utveckla Norrköping, säger Pontus Lindblom. Jag kan inte nog understryka vilken framtidstro och optimism inför morgondagen dessa vinnare inger.