5 juli 2019

Trivsam hemkänsla med god omsorgsverksamhet

Fastigheten kommer att ge de bästa förutsättningarna för en lugn och fungerande boendemiljö för personer i behov av stöd. FOTO: Tyréns

18 lägenheter i en trygg miljö i ett levande område. Det kommer det nya serviceboendet på Stafettgatan att ge Norrköpingsbor i behov av stöd.

Behovet av serviceboenden i Norrköping är stort. I Ektorp har Norrevo beviljats bygglov för ett LSS-boende med 18 lägenheter, gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen.

LSS står för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Det ställer krav på boende som förenar en trivsam hemkänsla med god omsorgsverksamhet. Lägenheterna kommer att vara på cirka 44 kvadratmeter. Planlösningen kommer att vara öppen och varje lägenhet har egen tvättmaskin och balkong eller uteplats. Färgsättningen är ljus och neutral för att man ska kunna sätta sin egen prägel på lägenheten.

Trädgård

Fastigheten på Stafettgatan kommer att vara tillgänglighetsanpassad för personer med funktionsnedsättningar. Det blir ett tryggt boende i ett levande område. Husets läge, granne med en skola, ger möjlighet till spontana möten mellan människor. Här är det också nära till stadens service och kommunikationer, till IFK Norrköpings hemmaplan och grönska. Det kommer också att finnas en trädgård som alla som bor i huset.

Illustrationerna från Tyréns visar ett förslag på spännande tegelfasad och generösa balkonger.

 

Klart 2021

De gemensamma utrymmena innehåller kök och matrum, samt teverum och balkong för social samvaro. Det kommer finnas personal på plats dygnets alla timmar. Personalutrymmena innehåller kontor, pausrum, omklädningsrum och tvättstuga samt sovrum för personalen som sover på sin arbetstid. Det blir även ett chefskontor med möjlighet för chefen att vara nära sin enhet.

Lokaler kommer att byggas i bottenvåningen på serviceboendet. I framtiden kan de lokalerna få ett utmärkt läge när spårvägs byggs ut till Vrinnevisjukhuset. Boendet beräknas stå klart i början av år 2021.

Illustration över serviceboendet på Stafettgatan. En tegelklädd fastighet med grönskande träd i förgrunden.

Serviceboendet har både grönska och stadspulsen nära. FOTO: Tyréns