26 september 2019

Ta del av framtidsplaner under Kulturnatten

Tjej som har VR-glasögon på sig.


På Kulturnatten kan du med hjälp av visualiseringsteknik ta en cykeltur i framtidens Inre hamnen, se vad som döljer sig i marken vid Johannisborgs slottsruin och tycka till om byggplaner vid Skvallertorget. Dessutom kan du besöka en tillfällig park vid S:t Olofskolan.

På lördag är det äntligen dags för årets Kulturnatt. För den som intresserar sig för stadsutveckling finns mycket att göra under dagen.

Klockan 10-14 Sista supen

Vid Skvallertorget och ”Sista supen” kan du ta del av olika förslag för hur en ny byggnad skulle kunna se ut på plats med hjälp av VR-glasögon och andra visualiseringsverktyg.
Läs mer om utvecklingen vid Sista Supen.

Klockan 11-18 Stadsmuseum

På Stadsmuseet visas för första gången en visualisering av vad som döljer sig i marken vid Johannisborgs slottsruin, där kan du också se hur slottet såg ut under sina glansdagar på 1600-talet. Med hjälp av den nya tekniken kan arkeologiska undersökningar göras utan att marken behöver grävas upp.
Läs mer om visualiseringstekniken som berättar historien om Johannisborg.

Klockan 11-18 Rådhuset

Som vanligt håller Rådhuset öppet hus. Här kommer du kunna kika på hur Inre hamnen kommer se att se ut med hjälp av visualiseringsteknik och ta del av andra aktuella stadsutvecklingsprojekt.
Läs mer om vad som händer i Rådhuset.

Klockan 15-19 S:t Olofskolans parkering

Under eftermiddagen öppnar vi en tillfällig park på parkeringsplatsen bakom S:t Olaikyrkan utanför S:t Olofskolan. Här kan du dela med dig av dina tankar kring vad du skulle vilja att platsen användes till om det inte var en parkering.

Ta del av hela Kulturnattsprogrammet här.