18 mars 2019

Svenska ungdomseliten i simning till Norrköping

Den 10-14 juli samlas den svenska ungdomseliten i simning för Svenska Ungdomsmästerskapen och Norrköping står som värd för mästerskapen.

– 900 deltagare med 150 ledare samlas för Sveriges största ungdomstävling i simning. Det är ett stort evenemang och det har varit intensiva veckor sedan förfrågan kom från Svenska Simförbundet. Vi är glada över att det kommer till Norrköping, säger Mats Sjöstrand, Arrangemangsansvarig Norrköpings Kappsimningsklubb (NKK).

Arrangeras på Centralbadet

Sum-Sim, Svenska Ungdomsmästerskapen i simning i långbana, arrangeras på Centralbadet i Norrköping av Svensk Simidrott i samarbete med NKK. Mästerskapen är en av Sveriges största tävlingar inom simidrotten i stort med deltagare från hela landet. I Sum-Simtävlingarna får flickor och pojkar mellan 13 och 17 år delta.

Sum-Sim i långbana arrangeras under fyra dagar, och likt ett seniormästerskap med försök och finaler under samma vecka. Norrköping har tidigare stått som värd för Sum-Sim i kortbana år 1982. Även då var NKK med och arrangerade evenemanget. Det här är dock första gången Sum-Sim i långbana hålls i Norrköping.

"Räknar med ett högt antal deltagare"

– Norrköping som idrottsstad bara växer, och vi är glada över det goda samarbetet med Norrköpings Kappsimningsklubb som verkligen arbetat hårt för att få Svenska Ungdomsmästerskapen i simning till Norrköping. Vi räknar med ett högt antal deltagare och besökare till Norrköping under veckan, säger Göran Lindgren, t.f. VD Upplev Norrköping.

– Vi är tacksamma att Norrköping kunde åta sig arrangemanget med kort varsel. Svensk Simidrott har haft ett flertal mästerskap i Norrköping under 2000-talet och är trygga med att det åter kommer att bli en bra tävling på Centralbadet samt en stor upplevelse för simmare, ledare och publik säger Kenneth Magnusson, koordinator simning, Svenska Simförbundet.

Mer information och biljetter kommer att hittas på www.nkk.se (extern webbplats) under våren.

Texten är ett pressmeddelande hämtat från Upplev Norrköping (extern webbplats).