17 oktober 2019

Studenter har gjort film om studentstaden Norrköping

Gemenskap, puls och vacker natur. Det är några av de saker som lyfts fram i den film som två studenter vid Campus Norrköping skapat. Filmen skapades på uppdrag av Norrköpings kommun, med syfte att skildra vad som utmärker Norrköping som studentstad.

- Att låta studenter göra filmen var en självklarhet. Vi har ett bra samarbete med studenter i Norrköping, och det vill vi ta tillvara på och utveckla, säger Jörgen Jonsson, koordinator på kommunstyrelsens kontor.

"Det var spännande"

På Campus Norrköping studerar omkring 5500 studenter – två av dem är Jennifer Wennström och Tobias Pettersson. Jennifer går sista året på programmet Kultur, samhälle och mediegestaltning, och Tobias sista året på Civilingenjörsprogrammet i medieteknik, och de fick jobbet att skapa den film som ska göra reklam för studentstaden Norrköping.

- Det känns jättekul, och det var spännande att få en möjlighet att kombinera min filmskaparhobby med min kunskap om Campus Norrköping, säger Tobias Pettersson.

Ville lyfta den familjära känslan

Med sitt vackra, centrala läge intill Motala ström bidrar Campus Norrköping till att stärka den familjära känslan. Det var något som Jennifer Wennström tyckte var viktigt att lyfta fram i filmen.

- Jag ville lyfta den glädje och gemenskap som studenterna delar. Närheten till stadskärnan, puls och natur gör livet här enkelt. Jag tycker att det infinner sig en "alla känner alla"-mentalitet i staden som är väldigt fin, och den ville jag förmedla, säger hon

Vill locka studenter till Campus Norrköping

Med filmen hoppas Norrköpings kommun locka studenter att söka utbildningar på Campus Norrköping och flytta hit. Men också att ungdomar i Norrköping, och dess närhet, ska få upp ögonen för Campus Norrköping och studier efter gymnasiet. En annan förhoppning är att studenter ska känna sig välkomna och hemma i Norrköping.

- De är viktiga för staden, både idag och för framtiden. Vi vill såklart att många väljer att stanna kvar, bo och jobba här efter studierna, säger Jörgen Jonsson.

"Nöjd med resultatet"

Under våren arbetade Jennifer Wennström och Tobias Pettersson med filmen parallellt med sina studier, och i augusti var den klar att visas upp.

- Jag är nöjd med resultatet, och ser mig själv titta tillbaka på filmen om 50 år och minnas den glädjen som studentstaden Norrköping gav mig, säger Jennifer Wennström.