11 februari 2019

Sportlov #iNorrköping

Det ordnas massor av roliga, kreativa och vintriga aktiviteter för dig som har sportlov i Norrköping. Vad sägs om att e-sport, se domfilm eller vanlig film, åka skidor eller skridskor? Och du vet väl att om du inte skidor eller skridskor går det att låna på Fritidsbanken. Hoppas du får ett härligt lov!

Norrköpings fritidsgårdar

Testa nya saker och ha kul med dina vänner och våra härliga fritidsledare på Norrköpings fritidsgårdar! Här är smakprov på vad som händer på några av våra fritidsgårdar i Norrköping:

  • Blir du Mångfaldhusets nya pingismästare i vår pingisturnering? Hos oss på Stockholmsvägen kan du som är tonåring också prova på dykning, baka pizza och ha en kväll med skräck och spöken för den som vågar…

    Går du i årskurs 4-6 får du prova friidrott, fäktning eller följa med Ekoturen på utomhuskul.

  • Bor du i Krokek? På Råssla fritidsgård kommer vi åka på utflykt, laga mat i naturen, uppleva och prova på cirkus med etiopiska Cirkus Debre Berhan, åka skridskor, göra egna snacks och mysa med film.

  • I Navestad finns Frinavet! Under sportlovet går vi på Sportbio, har Mega-skeppsbrott, Just dance, boxningsträning, pizzakväll med salsa, 5-kamp, tårtbakartävling, prova-på innebandy, yoga, Frinavet X-mission, fruktsallad och After ski häng.

  • Vikbolandets fritidsgård åker till Busfabriken, har turneringar och musik-kul!

  • Robbans cup – en fotbollsturnering med fokus på sjysst spel och fairplay spelas på Rambodals fritidsgård.

Sportlovsprogram Norrköpings fritidsgårdar

Visualiseringscenter

Den 16 februari nyinvigs domen på Visualiseringscenter och blir därmed världens bästa dom med nya 6P-laserprojektorer och en upplösning på 8K. I samband med invigningen har domföreställningen We are Stars 3D premiär. Fri entré gäller till alla utställningar och workshops under sportlovet. Läs mer här:

Program Visualiseringscenter

Biografen Cnema

På Cnema visas filmer för hela familjen varje dag under sportlovet! Alltifrån kära favoriter som Sune och Bamse till nya Legofilmen och Bumblebee. Avslutningsvis blir det en Vaiana Sing-a-long där du får sjunga med allt vad du orkar tillsammans med sångledare Ulrika Malmberg!

Program Cnema

Norrköpings stadsbibliotek

Det här sportlov firar vi med e-sport både på Stadsbiblioteket och i Hageby. Upptäck vår och andra världar, se film och spela spel med Virtual Reality-teknik, samt möt speljournalisten Effie Karabuda som skrivit boken Gamer. I Vilbergen är det superhjältetema som gäller med pyssel och tipspromenad hela veckan. Välkomna!

Program Norrköpings stadsbibliotek

Norrköpings konstmuseum

Välkommen till Norrköpings Konstmuseum under sportlovet! Vi har aktiviteter som passar liten och stor. Besök våra utställningar, följ med på offentlig visning och skapa i Ateljé Krumeluren. Besök vår hemsida för mer information:

Program Norrköpings konstmuseum

Norrköpings stadsmuseum

Under torsdag och fredag på sportlovet kan du prova på att var arkeolog för en dag på Norrköpings stadsmuseum. Passar alla arkeologiintresserade, stora som små.

Program Norrköpings stadsmuseum

Åka skridskor

Här finns aktuella öppettider på isbanor hos Norrköpings kommun.

Information om skridskoåkning i Norrköpings kommun

Åka skidor i Yxbacken

Här finns aktuella öppettider på Yxbacken.

Yxbacken.nu

Åka längdskidor

Här finns information om skidspår och spårstatusrapporter.

Information om skidspår

Fritidsbanken

På Fritidsbanken i Klockaretorpet lånar du sport- och fritidsutrustning gratis i 14 dagar.

Fritidsbanken.se
Facebook Fritidsbanken

Evenemangskalender

I kalendern nedan hittar ni mer kul att göra.

Ostergotland events