28 februari 2020

Skogslotten fick Let’s create-priset på Idrottsgalan – William Svensson stod för årets genombrott

Anita och Stefan Jonsson från Skogslottens ryttarförening mottog Let´s Create-priset.

2020 års mottagare av Norrköpings kommuns pris Let´s create Norrköping är Skogslottens ryttarförening. Priset delades ut på Idrottsgalan under torsdagskvällen.

Let´s create-priset ges till en person, företag eller förening som bidrar till barn och ungas hälsa och som engagerar sig stort i Norrköping. I år går det alltså till Skogslottens ryttarförening.

–  I år delar vi ut priset till Skogslottens ryttarförening för deras brinnande engagemang för att utveckla ridsporten i Norrköping och sitt arbete med barn och unga. Skogslotten är mycket värdiga vinnare av det här priset, säger kommunalråd Kikki Liljeblad (S).

– Skogslotten  arrangerar i år också Häst SM i Norrköping, tävlingar där Sveriges bästa ryttare kommer att vara på plats. Detta bidrar till stolthet,  belyser ridsporten och är viktigt för att locka besökare till Norrköping, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt.

Norrköpings kommun står också bakom priset för årets genombrott som även det delas ut under idrottsgalan. I år gick det till bowlaren William Svensson, Kaskad.

– William har ju verkligen haft ett fantastiskt år och har kammat hem medaljer i SM, NM och EM. Det är riktigt imponerande, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S).

Här kan du läsa mer om idrottsgalan i Norrköping:
https://idrottsgalannkpg.se/

 

William Svensson prisades för årets genombrott.