2 mars 2020

Se framtidens Norrköping på stadsmuseet

Se Norrköpings framtid i visualiseringsbordet och eller på VR-cykeln.

Är du nyfiken på vad som byggs i vår stad? Då ska du besöka vår utställning om Norrköpings stadsutveckling! Där kan du uppleva vår stad förr, idag och i framtiden med hjälp av olika visualiserings-verktyg. Hoppa upp på cykeln, sätt på dig VR-glasögonen och upplev framtidens Inre hamnen i din egen takt!  

Det händer otroligt mycket i vår stad just nu. Gamla rivningstomter som stått öde har fyllts med nytt spännande innehåll och runt om i vår stad syns nya byggen och byggkranar. Det är inte lätt att hålla koll på allt spännande som sker – men ett tips är att besöka Norrköpings stadsmuseum. Där har vi nu monterat upp en utställning om stadsutvecklingen i vår stad. 

Du hittar utställningen direkt när du kommer in på museet, på entréplan. I utställningen kan du med hjälp av olika visualiseringsverktyg se hur och var Norrköping kommer att utvecklas i framtiden. I ett av visualiseringsborden kan du se Inre hamnen förr, idag och i framtiden. Zooma in, zooma ut och se det som intresserar just dig!

Vi har också en fantastisk cykel med VR-glasögon i utställningen. Med hjälp av glasögonen kan du cykla runt i framtidens Inre hamnen och upptäcka området på ett helt nytt sätt. Du cyklar i din egen takt och det är du som styr vad du ser genom att vrida på huvudet. Kanske väljer du att titta extra länge på HSB:s runda hus eller är det graffiti som intresserar dig mest? Oavsett så är det du som styr!

 

Öppettider

Utställningen är gratis. Du kan besöka utställningen och Stadsmuseet under följande tider:

  • Tisdag, onsdag, fredag 11-17
  • Torsdag 11-20
  • Lördag, söndag 11-16

Läs mer om utställningen på Norrköpings stadsmuséums webb.