1 februari 2019

Nu fylls det första trygghetsboendet med liv och rörelse 

Illustrationsbild över fyra huskroppar med en innegård i mitten.

Norrköpings första trygghetsboende finns i Kneippen. Trygghetsboende är för äldre som är för friska för äldreboende men som vill ha mer trygghet och social samvaro än vad de kan få i sitt nuvarande hem.

 

I Kneippen, med närhet till Strömmen och Åbackarna, står nu Norrköpings första trygghetsboende klart. Idag går de första flyttlassen dit.

 

Boendet heter Idyllen, består av 43 lägenheter fördelat på fyra hus och står på den förre detta Shellmackens tomt i Kneippen.

Det är Hyresbostäder som har byggt kommunens första trygghetsboende. Trygghetsboende är ett koncept för invånare som är 65 plus och som söker det där lilla extra i form av trygghet, service och social samvaro.

Funktion för trygghet

Lägenheterna är funktionellt utformade. Här finns inga trösklar, inga nivåskillnader på gård och utemiljö, lägre bröstningshöjd för fönster och förhöjd tillgänglighet i exempelvis badrum. Det är viktigt att inte förväxla ett trygghetsboende med ett äldreboende. Även om det finns gemensamhetslokal för måltider, samvaro och hobby samt personal från kommunen på plats under angivna tider.

Lägenheterna i Idyllen varierar i storlek. Alltifrån ettor på cirka 40 kvadratmeter, tvåor på 54-76 kvadratmeter och treor på 82-119 kvadratmeter. Samtliga har balkong/er eller generösa uteplatser.

- Det känns oerhört bra att Norrköpings första trygghetsboende nu är färdigställt. Vi välkomnar varmt våra nya hyresgäster till Idyllen, Trygghetsboende Kneippen, och hoppas att de ska trivas i sina nya hem, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder, i ett pressmeddelande.

I juni 2017 togs det första spadtaget för Idyllen. Läs mer här om Hyresbostäders trygghetsboende.

Illustrationsbild över trygghetsboendet i solnedgång.

Bostäder med extra trygghet och gemenskap för dig som är 65 plus, med närhet till Strömmen och Åbackarna.

 

Illustrationsbild över trygghetsboendet Idyllen i Kneippen

Samtliga lägenheter har balkong/er eller generösa uteplatser.