15 november 2018

Norrköpings kommun har näst bäst tillväxt i Östergötland

Kreditupplysningsföretaget Syna har utsett Norrköpings kommun till tvåa i Bästa Tillväxt i Östergötlands län 2018. I Norrköping finns 352 företag som alla ökat sin omsättning, nyanställt samt gått med vinst och därmed bidragit till kommunens andraplats.

Varje år prisar kreditupplysningsföretaget Syna de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Syna granskar boksluten hos samtliga Sveriges aktiebolag för att undersöka hur det går för näringslivet i landets kommuner. Efter 2018 års granskning visar det sig att Norrköpings kommun har näst bäst tillväxt bland sina företag. Bäst i länet är Boxholms kommun.

Faktabaserad mätning

Mätningen Bästa tillväxt bygger på fakta om företagen i kommunerna. Syna mäter tre värden i sin skattning av näringslivet:

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen

"Företagens framgång

Alla aktiebolag i kommunen som uppfyllt något av dessa kriterier har bidragit till Norrköpings placering. I kommunen finns 352 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga ovanstående kriterier.

– En mycket glädjande silverplats som ger ett kvitto på att det fortsätter att gå bra för Norrköpings företag. Två år i rad har vi varit bäst i länet, och det visar att samverkan och vilja för att arbeta för tillväxt och lönsamhet får resultat. Vi har flest antal Gasellföretag i regionen, vilket bådar gott för framtiden. Norrköpings näringsliv visar sin styrka och vi ska stötta deras arbete och verka för att återta förstaplaceringen, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör.