28 november 2018

Norrköping Light Festival 2018

Norrköping Light Festival. Foto: Mattias Lindh

Fredagen den 30 november är det premiär för den fjärde upplagan av Norrköping Light Festival, Sveriges enda ljusfestival av sitt slag.

Varje dag till och med söndag den 6 januari 2019 har ni möjlighet att njuta av spektakulära ljusinstallationer och konstverk från internationella konstnärer. Samtliga ljusinstallationer, nya och återkommande, är placerade i Norrköpings unika stadsmiljö och kommer att väcka liv i denna mörka årstid.

Mellan klockan 16.00 och 24.00 varje dag kommer ni att kunna vandra den nya ljuspromenaden som sträcker sig mellan Carl Johans Park och Visualiseringscenter C, där den ringlar sig utmed Motala Ström och genom Industrilandskapet.

Likt tidigare år kommer det att finnas möjlighet till guidade turer på vilka man får exklusiv information och kuriosa kring Norrköping Light Festival och de fina konstverken. Välj mellan våra fasta tider eller boka en tid för just ert företag eller sällskap.

Förra årets succé, Ljusruset kommer tillbaka även i år. Måndag den 10:e december arrangeras ett av årets roligaste motionslopp tillsammans med Friskis & Svettis. Loppet är helt gratis och alla deltagare uppmanas till att bära sina allra mest lysande plagg eller accessoarer.

Det fina samarbetet med Amsterdam Light Festival har skapat en ljusfestival utöver det vanliga. I år är vi stolta över att kunna presentera nya och unika konstverk som tillsammans med övrig inramning ger en spektakulär ljusfestival. Det är helt klart en reseanledning!

Hjärtligt välkomna till Norrköping i vinter!

Läs mer om festivalen på Norrköping Light Festivals hemsida.

Texten är skriven av Upplev Norrköping.