12 juli 2019

Lundby - en lantlig dröm nära staden

Lekparken i förgrunden med de vita parhusen i bakgrunden.

Detta nya bostadsområde i sin vackra omgivning genomsyras av en grundtanke – trivsel. Bild: Länsförsäkringar

I Lundby spelar de lantliga omgivningarna och grönskan spelar huvudrollen. Här upplever boende årstidsväxlingarna på nära håll. Med stadens utbud bara tio minuter bort.

Vägen slingar sig genom gröna ängar och skog. Vidderna är öppna och utsikten andas landet. Att stadspulsen är bara minuter bort känns inte, när man står bland grusvägar, hästhagar och rödmålade hus.

Hög trivsel

Lantliga och familjevänliga Lundby ska växa med 36 villor och parhus. Byggandet sker etappvis. I den första etappen säljs 14 parhus nu via Länsförsäkringar. Bostadsytorna varierar mellan 121 och 146 kvadratmeter och det finns möjlighet att bygga upp till 40 kvadratmeter inglasat uterum.

- Allt ifrån byggnadernas placering till bostädernas planlösning är planerade för att ge de boende en hög trivsel och levnadsstandard. Invändiga material och kulörer är utvalda för att ge ett ljust och exklusivt intryck. Den exteriöra gestaltningen bygger även den på ljusa kulörer med liggande träpanel för att både smälta in i omgivningen och ge området en modern karaktär, säger arkitekten Lars-Göran Otterling, SAR/MSA och Therese Wiktorsson, byggnadsingenjör.

Parhusen, som är i två plan med generös takhöjd, har planerad inflytt sommaren 2020.  Läs mer om Lundby via Länsförsäkringar här.

Illustration över vitmålade parhus med carport i förgrunden.

Ett område som andas lugn och återhämtning med staden bara minuter därifrån. Bild: Länsförsäkringar

Illustration över de 14 parhus som nu byggs i Lundby. Vitmålade med träfasad. Baksidan av husen är mot gröna ängar.

Bland gröna ängar och med närhet till staden ligger Lundby. Bild: Länsförsäkringar

Kartbild över Lundby

Den röda markeringen visar var Lundby växer fram. Klicka på bilden för att se den i större format.