20 januari 2020

Laura Michelin från Norrköping vann Solistpriset 2020

FOTO: Arne Hyckenberg

Laura Michelin från Norrköping är den första flöjtisten någonsin att vinna Solistpriset, som delas ut vartannat år av Kungliga Musikaliska Akademien.

Laura Michelin har tidigare studerat vid Kungliga Musikhögskolan. För tillfället går hon sitt sista år på masterprogrammet vid Hochschule für Musik und Theater i München. Vid sidan av sina studier är hon en flitigt anlitad solist samt kammar- och orkestermusiker i de olika svenska orkestrarna.

I fredags vann hon finalen i Berwaldhallen i Stockholm som direktsändes i P2. Utöver prissumman på 100 000 kronor ingår även flertalet prestifefulla turnéer. Juryns motivering lyder:

”Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje. Vi ser fram emot att följa vår vinnare under en lång och lysande karriär.”

Stort grattis Laura!