29 januari 2019

Landskamp i handboll kommer till Norrköping

I mars samlas det svenska damlandslaget för första gången under 2019. Ryssland står för motståndet i landskamper i Eskilstuna 22 mars och i Norrköping 23 mars.

– Det blir två häftiga matcher där vi får möjlighet att bygga vårt lag inför sommarens VM-kval, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

I december spelade Sverige EM i Frankrike där det blev en sjätteplats efter att bland annat ha slagit den regerande olympiska mästaren och blivande EM-tvåan Ryssland på vägen. Bland annat slog Nathalie Hagman svenskt landslagsrekord – damer och herrar inkluderat – med sina 17 mål. Nu möts lagen igen, två gånger om dessutom.

Landskamp i Himmelstalundshallen

Under landslagsveckan i mars, den enda samlingen innan VM-kvalet mot Slovakien i månadsskiftet maj/juni, möts lagen i Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 22 mars (20.00) och i Himmelstalundshallen i Norrköping den 23 mars (16.00).

Förbundskapten Henrik Signell kommer att få göra stora förändringar i laget. Från den trupp som ursprungligen togs ut till EM kommer åtminstone Johanna Westberg, Bella Gulldén, Loui Sand och Daniela Gustin att saknas. Westberg och Gulldén ska båda bli mammor i sommar, Sand har avslutat handbollskarriären och Gustin opererades för knappt två veckor sedan efter den korsbandsskada hon ådrog sig i EM.

"Möter ett av världens bästa lag"

– Vi möter ett av världens bästa lag och får möjlighet att testa nya spelare, vilket ska bli väldigt roligt och intressant. Vi siktar mot VM i Japan i december och behöver spela ihop laget inför kvalet mot Slovakien i sommar, säger förbundskaptenen Henrik Signell som coachat Sverige i de fyra senaste mästerskapen.

Förra året mötte herrlandslaget Kroatien i just Eskilstuna och Norrköping med fina publiksiffror på båda matcherna.

– Det känns jätteroligt att vi i Norrköping återigen får stå som värdar för en handbollslandskamp, och ett kvitto på allt bra arbete vi gör i idrottsstaden Norrköping. Det är en stark inledning på ett spännande idrottsår i Norrköping med USM i basket, Inomhus-SM i friidrott och O-ringen, säger t.f. VD för Upplev Norrköping Göran Lindgren.

Texten är ett pressmeddelande hämtat från Upplev Norrköping (extern länk).