4 juli 2019

Internationellt äventyr väntar Skogslottens Ryttarförening

De åker till Frankrike och representerar Skogslottens Ryttarförening. Från vänster: Hanna Spångberg, Stina Modig, Therese Sköldebäck och Johanna Rapp. Foto: Skogslottens Ryttarförening

Som första svenska ridklubb åker Skogslottens Ryttarförening till Lamotte Beuvron, Frankrike, för att tävla i Generali World Club Tournament efter att ha vunnit Årets Ridskola 2018.
-Häftigt att få vara med om att få åka utomlands, säger Camilla Tholf, 26, ridlärare på Skogslotten.

Internationell tävling

Generali World Club Tournament är en stor tävling inom ridsporten, öppen för ridskolor i hela världen. Skogslottens RF landar i Frankrike söndagen den 21 juli som representanter för det första svenska laget i hopptävlingens historia. Med sig har Camilla och hennes kollega Susanne Pedersen Almqvist fyra ryttare från klubben, Stina Modig, 17, Hanna Spångberg, 19, Johanna Rapp, 20 och Therese Sköldebäck, 23.

- Inför resan har det varit mycket att ta reda på, mycket nytt. Men vi har fått en bra kontakt från det franska förbundet, så förberedelserna har gått bra, berättar Camilla.

Camilla Tholf, 26, ridlärare på Skogslottens ryttarförening. Foto: Norrköpings kommun


Händelserik vecka väntar

Måndagen den 22 juli ska de vara på anläggningen och träffa hästarna för första gången. Hästarna de ska tävla med hyrs på plats. Det blir en dag med provridning och att spana in den stora arenan där många stjärnryttare ridit före dem. På tisdagen är den första tävlingsdagen och innefattar uppvärmningsklass, där ryttarna får lära känna hästarna och de olika hindren. Onsdagen bjuder på tidshoppning och på torsdagen är det dags för final.

Vad betyder resan för Skogslotten?

- Jättemycket! Det är väldigt häftigt att få vara med om att få åka utomlands och se hur de franska hästarna är och se banorna. Allt sådant! Det är väldigt inspirerande för våra ryttare, både de som får åka och dem på hemmaplan som kan ha det här som ett mål för framtiden. Så det känns jättehäftigt!

Vilka förväntningar har ni?

- Vi har sett många bilder på anläggningen och den är väldigt fin. Det kommer vara en häftig arena med mycket atmosfär och en välarrangerad tävling. Tävlandet i sig kommer vara jätterolig men det är upplevelsen i sig som är häftig. Att få träffa alla, utbyta erfarenheter och tips.

Och framtiden? Skogslotten vill fortsätta att utvecklas och planerar en ny anläggning. Nästa år arrangerar de SM i hoppning på Bråvalla.

- Det är nästa stora grej, avslutar Camilla.