2 februari 2018

Idrottsläraren Martin vann Idrottsgalans Let's Create Norrköping-pris

Martin Karlsson, idrottslärare på Klingsborgsskolan. Foto: Norrköpings kommun

Under Idrottsgalan delade Norrköpings kommun ut priset Let’s create Norrköping. Priset delas ut till någon som gör extra insatser som bidrar till att barn och unga rör sig mer, hittar glädje och motivation samt mår bättre genom idrott och hälsa. Årets pristagare är idrottsläraren och försteläraren Martin Karlsson.

Martin Karlsson är förstelärare med idrott som ämne på Klingsborgsskolan. Han får ungdomarna i årskurs 7-9 att trivas i skolan genom att visa sitt engagemang och genom att få eleverna att tycka idrott är roligt och en viktig del av skolans verksamhet.

 

Martin har en särskild förmåga att få ungdomarna med sig och tänka över gränser när det gäller hälsoperspektivet. Han samarbetar till exempel med Linköpings universitet och Mirum i projektet LuMiNk för att eleverna ska få möjlighet att också tillgodogöra sig studiestöd efter skoltid. I projektet deltar 50 elever från årskurs 9. Det är en mycket hög andel elever som deltar i projektet och anledningen till det är att Martin motiverar dem och ser till att de mår bra i hela skolans verksamhet.

Priset delades ut av utbildningsdirektör Sofie Lindén och kommunikationsdirektör Louise Flygt.

 

– Vi är många som varje dag arbetar för att ge barn och ungdomar dom bästa förutsättningarna. Martin är en av många lärare som gör skillnad för eleverna genom sitt sätt att vara och undervisa med fokus på studier, idrott och hälsa, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

 

– Det är viktigt med samarbete, engagemang och delaktighet för att ge barn och unga en bra utbildningsgrund och en god framtidstro. Det är fantastiskt roligt att genom Let´s create Norrköpings-priset få lyfta fram våra vardagshjältar, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt.