29 maj 2019

Hon är bästa teknikläraren

Azira Hadziabdic är bästa teknikläraren . FOTO: Charlotta Nordlöf

Läraren Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium för bästa teknikläraren i Norrköping, Söderköping och Finspång. Priset har delats ut av Norrköpings polytekniska förening.

Azira Hadziabdic som är teknik-och matematiklärare på Ebersteinska gymnasiet, har blivit utnämnd till bästa teknikläraren. Priset delas ut till en lärare som undervisar i teknik i grundskolans årskurs 7-9 eller i tekniska kurser på gymnasienivå vid en skola i någon av de tre kommunerna.

Motivering till priset:

Azira är en mycket skicklig och kompetent lärare som inspirerar och engagerar elever varje dag i teknikundervisningen. Hon brinner för teknikämnet och har som ambition att kontinuerligt utveckla teknikprogrammet och teknikämnen på skolan. Hennes elever beskriver henne som fantastisk duktig, närvarande och engagerad lärare. Hon ser varje elev som individ och inspirerarar till personlig utveckling. Hon handleder eleverna i gymnasiearbetet och flera av hennes elever har fått stipendier och utmärkelse för arbeten inom teknik. Många utav de eleverna säger att de aldrig skulle lyckas så bra med sina resultat utan att ha haft Azira som lärare. Praktiska tillämpningar och UF-företagande är en del av utvecklingsområden som Azira engagerar sig i. Hon är motiverande och nytänkande som både eleverna och personal uppskattar.

Hon driver samarbete mellan teknikämnen inom skolan och även med andra program exempelvis industri- och elprogrammet. Azira ingår i nätverket för teknikcollege och jobbar med utveckling av teknikprogrammet i samarbetet med näringslivet och universitet. Tillsammans med andra kollegor har hon ordnat exempelvis teknikkvällar för tjejer, Makerspace, teknikmässan mm. Allt hon gör, gör hon med hjärtat!

Stort grattis!