29 mars 2019

Hennes arbete om skolnärvaro gav finalplats till fint pris

Malin Gren Landell och prins Daniel i samband med prisutdelningen. Bild: Privat.

Malin Gren Landell var en av tre finalister till Stora Psykologpriset 2019. Något pris blev det inte men finalplatsen har inneburit uppmärksamhet för hennes och Norrköpings arbete med främjande närvaroarbete i skolan.

Stora Psykologpriset 2019 delades ut i Stockholm under torsdagskvällen. Totalt var 23 personer runt om i landet nominerade men bara tre av dem var med i finalen. Bland dem Malin Gren Landell, projektledare på utbildningskontoret i Norrköpings kommun.

Priset gick till Lars-Göran Öst, legitimerad psykolog och professor emeritus vid Stockholms universitet men Malin är glad att finalplatsen gett uppmärksamhet till hennes arbete med att förbättra elevers närvaro i skolan.

- Kul att vara finalist till ett så fint pris! Jag är väldigt glad att man har uppmärksammat den viktiga framtidsfrågan med skolnärvaro. Min utredning har lagt en bra grund och det är roligt att det lyfts fram!, säger Malin Gren Landell.

- Det är fantastiskt kul att en av våra medarbetare lyfts fram på det här sättet. Malins arbete med främjande skolnärvaron är verkligen viktigt för oss och att vi har så kompetenta medarbetare i vår verksamhet gör mig stolt, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

Nu fortsätter det dagliga arbetet med att förbättra elevernas närvaro i skolan.

- Jag hoppas Norrköping ska få all nytta av mig när vi nu tillsammans skapar ett närvarolyft i Norrköpings skolor, säger Malin Gren Landell.

Stora Psykologpriset instiftades 2009 av Sveriges psykologförbund och är på 50 000 kronor. Det går till en psykolog som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser.