12 september 2018

Hästenikonen om säsongen: "Ska bli kul"

Marcus Eriksson, Vita Hästen. Foto: Norrköpings kommun

Nu är det nära. Om bara drygt en vecka har Vita Hästen seriepremiär för säsongen 2018/2019, som inleds den 21 september hemma i Himmelstalundshallen mot IK Pantern. – Det ska bli kul, säger Vita Hästen-forwarden Marcus Eriksson.

Marcus Eriksson och hans lagkamrater lämnade ishallen för en stund och åkte på sightseeing – i en spårvagn med kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist som guide. Närmast i tiden är lagets sista träningsmatch som spelas imorgon, torsdag, hemma mot AIK. Bortamötet i Åkersberga slutade 3-0 till Solnalaget för några veckor sedan.

– Sista träningsmatcherna här ska spelet börja sitta. Det är är småsaker som vi behöver träna på i spelet som kommer bli viktigt för oss under säsongen.

Förebild för många

Hästenikonen är en av flera spelare i Hästens trupp med Vita Hästen som moderklubb. Lagkaptenen Jesper Samuelsson, målvakten Viktor Kokman och den unge forwarden Arvid Degerstedt finns också med i laget. Idag är Marcus en förebild för många barn och unga, och när han var liten hade han Peter Forsberg som en av sina idoler. Han är en av många idrottsambassadörer i Norrköping, vilket han är stolt över.

– Man är stolt att spela i sin moderklubb och Vita Hästen är klubben i mitt hjärta. Det är kul att vi tagit oss upp till allsvenskan igen. Nu får vi se om vi kan avancera till SHL också, men det ligger långt bort, förklarar han.

Hur är känslan inför seriepremiären då?

– Det känns bra. Det ska bli kul att börja spela matcher som betyder någonting. Det ska bli kul!

 

Bilder på Vita Hästen-spelare på sightseeing.

Vita Hästen ute på sightseeing i Norrköping. Foto: Norrköpings kommun