5 februari 2018

Han blir kommunens digitaliseringsdirektör

Johan Högne

Idag, måndagen den 5 februari, beslutade kommunstyrelsen att Johan Högne blir digitaliseringsdirektör i Norrköpings kommun. Johan Högne blir därmed kommunens förste digitaliseringsdirektör.

– Jag ser verkligen fram emot att få gå in i mitt nya uppdrag! Det ska bli oerhört roligt och spännande att få lära känna alla kommunens verksamheter och att med stöd av digitaliseringens möjligheter, få utforska och bidra till att utveckla kommunen såväl internt som för kommuninvånarna och företagarna, säger Johan Högne.

 


Johan Högne kommer närmast från Knowit Insight. Där var han konsult med inriktning på strategisk rådgivning gällande framför allt digitaliseringsfrågor inom kommun och landsting. Det senaste uppdraget inom detta område var som tf digitaliseringschef i Nacka kommun. Tidigare har Johan Högne även stöttat Skövde, Karlstad och Botkyrka kommun i digitaliseringsfrågor.

 

– Vi välkomnar Johan Högne som ny digitaliseringsdirektör, säger kommundirektör Martin Andreae. Uppdraget innebär att utveckla och leda vår kommuns digitaliseringsresa framåt. Digitaliseringen ger oss som kommun stora möjligheter, och för oss är det prioriterat att ta fram digitala lösningar som förenklar vardagen för invånare, näringsliv och medarbetare.

 

Johan Högne tillträder tjänsten den 9 april 2018.