11 november 2018

Grattis till silvret, IFK Norrköping!

Norrköpings kommun gratulerar IFK Norrköping till silver i allsvenskan 2018. En insats som ger en hedersam placering i den högsta svenska serien i fotboll för herrar. Det allsvenska silvret ger glans till klubben och idrottsstaden Norrköping.

Efter den sista omgången i allsvenskan i fotboll för herrar står det klart att IFK Norrköping tar en hedrande andraplats. Bedriften innebär att klubben kvalificerat sig för spel ute i Europa och stärker sin position som topplag i den svenska fotbollseliten.

– Jag vill rikta ett stort tack till IFK för den spelglädje och spänning som de bjudit oss som följer allsvenskan på. Det räckte inte riktigt hela vägen till guldet den här gången, men laget har visat att det tillhör allsvensk toppklass och har verkligen presterat fantastiskt i år. Jag tror att jag talar för hela Norrköping när jag säger att vi delar glädjen och stoltheten med klubben, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Stort grattis till IFK Norrköping, vilken otroligt fin säsong laget och föreningen presterat. Förutom glädjen och inspirationen som det Norrköpingsborna och alla som spelar, leder och tittar på fotboll, skänker silvret guldglans till idrottsstaden långt utanför kommunens gränser. Vilka ambassadörer för Norrköping! säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.