9 april 2019

Författarsamtal med Michael Ondaatje

Michael Ondaatje, pressbild. Foto: Beowulf Sheehan

Mot slutet av veckan anländer författaren Michael Ondaatje till Sverige för att under ett kortare besök presentera sin nya roman, Lyktsken. Första stoppet på hans turné blir Hörsalen i Norrköping.

Snart kommer han bland annat att ses i SVT:s Babel och i TV4:s Hos Malou – men innan dess besöker författaren Michael Ondaatje Norrköping för ett samtal om sin nya roman Lyktsken.

Michael Ondaatje har skrivit flera omtalade romaner. Hans stora genombrott kom 1992 med Den engelske patienten, som några år senare blev film och belönades med nio Oscars. Förra året vann han det engelska litteraturpriset The Golden Booker, som den bästa av alla Bookerpristagare genom tiderna. Senaste gången han besökte Sverige var för sex år sedan, 2013.

Lördagen den 13 april framträder Michael Ondaatje i Hörsalen i ett samtal med Mats Granberg, projektledare för Litteraturscen Norrköping. Litteraturscen Norrköping är ett läs- och litteraturfrämjande projekt som drivs av Norrköpings Stadsbibliotek och finansieras av Statens Kulturråd.

Här kan du läsa mer och boka din biljett