9 november 2020

Fokus på- Lingon & Dill

Lingon & Dill med ett av sina priser.

Norrköping är fullt av spännande företag som verkar inom allt från industri, innovationsteknik, logistik och handel. Varje månad kommer vi presentera några av dessa företag i artikelserien Fokus på och den här gången berättar vi om Lingon & Dill.

Det krävs förstås mod att starta en restaurang i Skärblacka. Morgan Lundin och Emelie Jeppsson har fått frågan många gånger om vad det var som gjorde att de vågade. Svaret är att de såg en möjlighet – och tog den! Deras ambition var att med enkla medel överraska i vardagen. Samtidigt ville de blåsa liv i torget, vilket de också lyckats med. Numera finns inga tomma lokaler, parkeringen är full och torget sjuder av liv och rörelse.

De började med att renovera den gamla postlokalen på egen hand, men fick snart hjälp av personer från trakten som ställde upp helt ideellt. Kanske ett bevis på den goda anda som finns på orten, grundad på förtroende och sammanhållning.

Medaljer och glänsande pokaler – med Nobelmiddag på menyn

Restaurangens ägare är stolta över sitt BBQ-lag – de har vunnit priser i alla tävlingar de ställt upp i. Förutom att bli svenska mästare har de vunnit flera EM- och VM-guld och därigenom blivit inbjudna till tävlingen "Houston Livestock Show and Rodeo World’s Championship Bar-B-Que Contest i Texas (endast inbjudna får delta). Där vann de också pris i en av kategorierna – det första internationella lag som vunnit förstapriset!

Men inte nog med det – de har också varit med på 10 Nobelmiddagar i Stockholms stadshus. Och så serverar givetvis restaurangen sina gäster en alldeles egen Nobelmiddag varje år.

Morgan och Emelie hoppas att Skärblacka ska utvecklas positivt och att det ska byggas fler hus och lägenheter så att fler får glädjen av att bo där, men också möjlighet att besöka deras restaurang förstås.

Tips från Lingon & Dill:

  • Gör en marknadsundersökning innan du drar igång en verksamhet! Ditt företagande kan annars bli en dyrköpt erfarenhet.
  • Se till att göra något när du är på jobbet! Det finns alltid något som behöver fixas.

 

Fakta Lingon & Dill

Ägare: Morgan Lundin och Emelie Jeppsson

Bransch: Restaurang

Antal anställda: 3

Bergslagsvägen 34, Skärblacka,

011 - 570 80, info@lingondill.se Hemsida: https://lingondill.se


Har du också något spännande att berätta?

Hör av dig till britt.forsberg@norrkoping.se 011-151511.