27 november 2020

Fokus på- DutchCom

Att nå Nederländerna är oftast enklare än man tror, menar Corien på DutchCom.

Tänk dig att bara packa bilen och flytta till Nederländerna. Kanske inte helt enkelt? Corien Leemburg gjorde det omvända. Planen var att flytta till Österrike, men efter en semester i Sverige blev beslutet ett annat.

Corien tyckte om allt hon möttes av; de fina miljöerna, det trevliga bemötandet, den goda maten… Corien hittade snabbt jobb och bostad i Norrköping och lärde sig svenska i rekordfart. Efter en tid lockade nya utmaningar och Corien - som är bra på att se möjligheter - började fundera på att starta eget företag. Hon byggde vidare på sina tidigare erfarenheter, gjorde en checklista och startade DutchCom – ett företag som bygger broar mellan Sverige och Nederländerna.

- Ja, man kan säga att DutchCom fungerar som en bro mellan Sverige och Nederländerna – vi gör svenska företags utmaningar till möjligheter i Nederländerna, säger Corien.

17 miljoner.

Så många köpstarka invånare finns det Nederländerna, som består av en tiondel av Sveriges yta. Landet är sedan länge en handelsnation med suverän infrastruktur och är också ett av världens mest digitaliserade länder. Invånarna är dessutom intresserade av svensk och skandinavisk kvalitet och design. Detta öppnar stora möjligheter för svenska företag – speciellt i tider när det råder restriktioner för resande och e-handeln blir viktigare än någonsin. Med stöd av DutchCom kan de som bor i Nederländerna ändå få tillgång till det bästa som Sverige har att erbjuda!

Om allt går enligt planerna växer DutchCom och ses som den expert i branschen man automatiskt vänder sig till när man ska göra affärer med Nederländerna. Corien och DutchCom står redo att hjälpa till med kunskap, erfarenhet och ett stort professionellt nätverk.

Tips från nystartade DutchCom

● Innan du startar ditt företag – boka en rådgivning hos NyföretagarCentrum Norrköping.

● Skaffa en arbetsplats utanför hemmet för att träffa andra människor, skapa nya kontakter och bygga nätverk.

● Ha tålamod! Ett nytt företag är nästan aldrig framgångsrikt och lönsamt direkt från start.

Fakta DutchCom:

Ägare: Corien Leemburg, VD, 073-543 09 56 corien@dutchcom.se

Bransch: Företagstjänster

Grundades: augusti 2020

http://dutchcom.se

Facebook

Linkedin

Twitter