15 december 2020

Fokus på- Bohmans däck

FOTO: Bohmans däck

På Bohmans däck är det full rulle under hösten och våren- 14 000 däck ska bytas på kundernas bilar. Joakim Bohman som driver företaget sedan 2014 berättar hur det startade.

Nu har 14 000 däck rullat genom verkstaden och kan Joakim Bohman pusta ut. Höstruschen har precis lagt sig och alla däck är bytta. Så nu är lagret fullt av sommardäck i väntan på nästa rusch. Den kommer i vår och har ett betydligt mindre tidsfönster än hösten, på bara två veckor ska däcken bytas. På 3 500 bilar!

När trycket är som högst får 180 bilar nya däck varje dag. Så det går åt en del extra personal för att klara av topparna.

70%

Så många är det som kör med dubbdäck, övriga har gått över till de mer miljövänliga friktionsdäcken. De är inte bara miljövänligare, de skapar inte heller lika stor vårstress eftersom de får användas hela året om man så vill.

Allt började på Landbloms Gummiverkstad några år in på 1900-talet. Den då anställde Gustav Bohman köpte företaget. Företaget gick bra och togs vidare i två generationer till början av 2000-talet, då företagets såldes till en stor kedja. Sonsonen Joakim jobbade dock kvar och 2014 bestämde han sig för att starta ett helt nytt företag – Bohmans däck. Det var inte alla som tyckte att det var en god idé, men Joakim och hans anställda har visat på motsatsen. Det har gått mycket bra.

- Vi satsar på service och är måna om att ta väl hand om kunden och det verkar ge resultat, säger Joakim Bohman.

Det goda bemötandet har resulterat i fler kunder, och nu planerar företaget för expansion. Dels vill de bygga ut anläggningen i Smedby och dels vill de bygga en helt ny anläggning när de hittar rätt plats för det.

Tips från Bohmans Däck:

  • Boka däckbytet i tid!

 

Fakta Bohmans Däck:

Ägare: Joakim Bohman

Bransch: Däck

Antal anställda: 10 (18 under högsäsong)

Kontakt: info@bohmansdack.se 011-100 601

https://bohmansdack.se/

Facebook

Instagram

 

Har du också något spännande att berätta?

Hör av dig till britt.forsberg@norrkoping.se 011-151511.