5 oktober 2020

Exjobbet ledde till anställning

Björn Götestrand, Gaia.

I Norrköpings kommuns vision 2035 kan man läsa att två av målen är att staden är en universitetsstad med 10 000 studenter och har ett näringsliv i toppklass.

Som ett led i arbetet med att nå visionen arbetar Norrköpings kommun i tätt samarbete med universitetet och näringslivet för att säkra kompetensförsörjningen, så att företag i Norrköping kan matcha sitt behov av kompetens mot befintlig arbetskraft för att kunna fortsätta växa.

I en serie i 7 delar berättar vi om lyckade kompetensmatchningar i Norrköpings näringsliv och vi hoppas det kan inspirera fler företag att hitta nya vägar till rätt kompetens för fortsatt tillväxt.

Björn Götestrand arbetar som Head of Innovation på digitaliseringsbyrån Gaia. En framtidsklingande titel kan tyckas och till stor del är också så. Björns roll är strategisk med ett övergripande ansvar men ibland är han även delaktig i produktionen och testar ny teknik och deltar i pitchar mot potentiella kunder.

- En vanlig dag innehåller allt från kundmöten till att göra powerpoints och digitalisera skisser som har uppstått på en whiteboard, skriva några rader kod och delta i samarbetsprojekt med LiU. När jag började på Gaia var det som systemutvecklare och då var jag engagerad i ett antal projekt där min kompetens matchades mot de behov Gaia hade då.

Och vi går tillbaka till början. Björn läste Medieteknikprogrammet på Linköpings universitet och när det började bli dags för exjobb sonderade han och hans exjobbskompis Madeleine terrängen. Björn arbetade vid den här tidpunkten extra på Stadium och där hade en idé vuxit fram om att säljare i Stadium-butikerna skulle få tillgång till all produktinformation och lagersaldon – direkt i butiken, ett säljstöd.

- När min exjobbskompis var på en studentkväll på Gaia (vilket Gaia fortfarande arrangerar, not.) insåg vi att Stadium faktiskt var kund till just Gaia. Vi presenterade idén och eftersom de tyckte att det var intressant och bra blev det lämpligt för alla parter att vi gjorde vårt exjobb hos dem. Det fanns ett behov av tjänsten hos en redan befintlig kund.

Matchmaking på Gaias kontor.

Gaia arrangerar studentträffar i olika former på sitt kontor för att skapa mötesplatser mellan näringsliv och studenter- en slags matchmaking då man identifierat att studenter på just Medieteknikprogrammet ofta har den kompetens och kunskap som Gaia har behov av när det kommer till medarbetare. Det i sin tur har lett till flera rekryteringar, senast nu under hösten anställdes en nyexaminerad student som tidigare sommarjobbat hos dem.

För Björns del ledde det ena till andra och han arbetar på Gaia sedan sin examen.

- Fördelarna är dubbla: Gaia matchar sitt kompetensbehov och en student får chansen att pröva vingarna på en arbetsplats som erbjuder en möjlighet att arbeta med det man utbildat sig inom, avslutar Björn.

 

Snabba fakta Björn Götestrand

  • Uppvuxen i Berga i Norrköping
  • Bor i Linköping med fru och två barn
  • Tog examen vid Medieteknikprogrammet i januari 2012

Vill du veta mer om olika vägar till rätt kompetens eller tipsa om hur ni arbetar med den långsiktiga kompetensförsörjningen på företaget?

Kontakta Jessica Stille Törnqvist på Näringslivsavdelningen Jessica.stille@norrkoping.se