19 november 2019

En hållbar stadsdel i harmoni med naturen

Torsviken har ett spännande läge med närhet till Bråviken och bra pendlingsmöjligheter. Klicka på bilden för att se den i större storlek. FOTO: Obos

Bland träden ovanför Bråvikens salta vatten skapas ett hållbart bostadsområde. 20 minuter från centrala Norrköping och fem minuter från Krokek. Ett område mellan hav och skog för barnfamiljer och friluftsmänniskor som heter Torsviken.

I etapper ska Torsviken förvandlas till ett småskaligt kvarter med uppemot 250 bostäder – som alla har nära till både hav, skog och stad. Arbetet med den första etappen pågår just nu, och Obos räknar med säljstart till våren 2020 av kedjehus i en bostadsrättsförening om 17 bostäder.

Här ligger Torsviken - mitt i naturen med service på bekvämt avstånd. Klicka på bilden för att se den i större storlek.

”Närheten till Krokek gör vardagslivet enklare, från Torsviken har du bekvämt cykelavstånd till ortens serviceutbud i form av förskolor, skolor, matbutiker och restauranger. Från Krokek går det också fint att åka kollektivt till jobbet i Norrköping, du kan till och med ta tåget direkt till Stockholm om du vill”, skriver Obos på sin hemsida.

Torsviken utvecklas genom Obos och dess dotterbolag Myresjöhus och Smålandsvillan. Med olika hustyper, radhus, kedjehus, parhus och villor, skapas ett dynamiskt och levande område. Skogen och vattnet är inspiration till Torsviken. Husen anpassas till omgivningen, både när det gäller husens placering till fasadernas färgsättning.

Lär mer om Torsviken här.

Skogen och vattnet är inspiration när Torsviken växer fram. Husen byggs i trä, dels utifrån ett hållbarhetsaspekten, dels för att smälta in i omgivningarna. FOTO: Obos

Kartan visar etappindelningen av Torsvikens utveckling. FOTO: Obos