23 februari 2018

Det handlar inte bara om läget

Vi bor i en dynamisk kommun. En kommun som landar komplexa etableringar tack vare sitt goda läge. Men det handlar inte bara om läget. Det handlar om ett gott företagsklimat, ett bra bemötande och en nyfiken och serviceinriktad kommun som står på tå för att lyckas att få företagen att slutligen sätta spaden i marken.

Och nog talar etableringarna för sig själva. Webhelp etablerar sig i Norrköping med 300 nya arbetstillfällen, Raket AB:s etablering inom livsmedel på Händelö bidrar till 100 nya jobb, Post Nord bygger en ny postterminal och Martin & Servera satsar på en ny anläggning på 35 000 kvadratmeter. Rusta utökar sitt lager med över 45 000 kvadratmeter och Platinum Cars blir med sin expansion ett av Europas största sport- och lyxbilscentrum. Norrköping växer.

 

Utöver det startade 650 företag förra året, våra unga entreprenörer imponerar och vi har företag som blivit prisade både nationellt och internationellt för sina insatser.

Det är en ynnest att få arbeta med företag och entreprenörer i den här dynamiska kommunen. Stora som små. Alla bidrar ni till att göra kommunens välfärd möjlig.

 

Bemötande och service är som sagt en viktig del för att lyfta företagsklimatet. Vi arbetar hårt med att bygga en bättre intern struktur som gör att vi snabbare kan hantera ärenden och ge en god service till våra befintliga företag – och för att få ännu fler företag att vilja etablera sig här.

Ett utmärkt exempel på det är det kontaktcenter som öppnar 2018 där både medborgare och företagare snabbt och enkelt kan få hjälp med det mesta inom kommunens ansvarsområden. Norrköpingsmodellen är ett annat exempel, där vi bland annat gör en översyn vad gäller de taxor och avgifter företagen betalar så att de håller en sund nivå utifrån den insats kommunen gör.

 

Att förbättra företagsklimatet tar tid. Men en av grundstenarna till att göra just det handlar om gott bemötande, service och en god dialog med företagen. Och att förstå varandra. Det arbetar vi med. Varje dag. Och vi kommer inte att luta oss tillbaka. För vi vet vilken fantastisk kommun vi har, vilka förutsättningar och vilken potential som finns här. Både för invånare och företag.

 

Just frukterna av det kan ni läsa om i det här numret av Norrköping Växer. Norrköping spelar på många arenor, från fotboll till musik till tryckt elektronik.

 

Trevlig läsning!

Pontus Lindblom

Näringslivsdirektör, Norrköpings kommun

 

Detta är ledaren från det senaste numret av Norrköping Växer. För att läsa tidningen finns den i pdf-format här! Den kommer även dyka upp lite här och där på stan. Exempelvis finns den att hämta ut på Coffice från och med början på vecka 9.

Del av framsidan av senaste numret av Norrköping växer. På bild syns Peter Hunt framför en fotbollsplan

Del av framsidan av senaste numret av Norrköping växer.