21 mars 2019

Bråvallagymnasiet i unikt avtal med Volvo Car Sverige och Rejmes

Yosef går fordons- och transportprogrammet på Bråvallagymnasiet står och jobbar på en utav deras Volvobilar i verkstaden.

Bråvallagymnasiet har ingått ett trepartsavtal med Volvo Car Sverige och Tage Rejmes i Norrköping Bil AB. Samarbetet ska bland annat säkra kvaliteten på fordons- och transportprogrammet, öka intresset samt matcha branschens verklighet.

Samarbetet med Volvo Cars och Tage Rejmes är ett självklart steg till att bli en modern skola i framkant med tillgång till den senaste tekniken för våra elever. Samarbetet är också något som kommer att gynna en hel bransch eftersom de får tillgång till kompetenta medarbetare i framtiden, säger Jörgen Strömberg, rektor på Bråvallagymnasiet.

Tillgång till ny teknik och utbildning

Avtalet innebär bland annat fortbildning av lärare, tillgång till nya utbildningsbilar och utbildningsportaler för eleverna, samarbete kring studiebesök och förberedelser inför arbetsplatsförlagt lärande.

Framtidens bilar kommer att innehålla mycket teknik och genom detta samarbete med Volvo Cars kommer de att få tillgång till den senaste tekniken. Eleverna behöver behärska både elektronik och kundbemötande, vilket är viktigt om man ska jobba som tekniker i framtiden, säger Linnea Larsson, som arbetar med strategisk rekrytering på Volvo Car Sverige.

Om Bråvallagymnasiet

Augusti 2019 startar nya skolan på Bråvallaområdet i Norrköping. Den blir kreativ och modern med helt nybyggda lokaler, fylld med den senaste tekniken.

Företag i regionen vill gärna se samarbeten med skolan vilket leder till att de kan erbjuda goda möjligheter till praktik och erbjudanden till jobb efter färdigtläst program.

Skolan har fem nationella yrkesprogram:

Vill du se mer av Bråvallagymnasiet?