10 september 2020

Bra tillgång till studentbostäder i Norrköping

Sveriges förenade studentkårer, SFS, ger varje år ut en rapport där de granskar bostadssituationen för landets studenter. Norrköping får i år en grön markering vilket innebär att studenter erbjuds ett tryggt boende inom en månad.

Norrköping är en populär studentstad och cirka 5 000 studenter väljer att studera vid campus Norrköping varje år. Att både kunna studera och bo centralt är något som gör Norrköping extra attraktivt.

Sveriges förenade studentkårer, SFS, granskar varje år bostadssituationen i landets studentstäder inför höstens terminsstart. I år ingår 33 städer i undersökningen. Bostads-situationen i studieorterna bedöms sedan efter SFS kriterier för ett tryggt boende och tiden det tar för studenter att få ett boende. SFS kriterier är framtagna för att bevaka studenters rätt till en trygg och hållbar bostadssituation under hela studietiden.

Norrköping får i år en grön markering. Studentbo i Norrköping är positiva kring läget för studenters möjlighet att hitta ett förstahandskontrakt i höst och uppger att alla som sökt har fått ett boende. 60 procent av bostadsbeståndet har en hyra under 4 000 kronor per månad och dessutom tillämpas tiomånadershyra för de flesta bostäderna. En annan bra sak är att bostäderna dessutom ligger nära campus.

För mer information läs SFS bostadsrapport 2020.

Foto på fasaden på tre studentboenden

Studentboenden - Klockan, Kopparhusen (gård), Kopparhusen (fasad). Foto: Klockan (Hyresbostäder) Kopparhusen fasad (Juliana Fälldin)

 

Nybyggda studentbostäder

Det finns många fastigheter med studentbostäder i vår stad. På senare år har några nya tillkommit bland annat:

  • Kopparhuset har precis omvandlat en gammal grusparkering till bland annat 122 studentlägenheter.
  • Dalkarlen byggdes ut hösten 2016 ut med ännu ett hus på Kvarngatan. Nybygget resulterade i 56 st 1 rum o pentry.
  • Klockan på Nygatan byggdes 2014. I fastigheten finns 99 studentlägenheter.

För mer information om studentbostäder, besök Studentbos webbplats.