29 november 2018

Bo i skogen med vattnet och city som granne

Illustrationsbild över husen i Lindö Strand. Bild: Anebyhusgruppen


Grön panel som följer naturens färger och trädens linjer. Trädäck som upplevs sväva ovanför marken. Bastu på taket med utsikt över Bråviken. Husen i Lindö Strand smälter in i naturen.

På en skogbevuxen kulle i Abborreberg växer och utvecklas Lindö Strand. Här har Norrköpings kommun sju tomter i sin tomtkö - tomter med närhet till både natur, vatten och stadskärnan.

I den kuperade miljön, vid Lindövägen och Babordsvägen, leker man med öppenhet och avskildhet. Husen smälter in i naturen och ligger något avskilda, men mellan kullarna bildas ett promenadstråk av skog som öppnar upp naturen för allmänheten.

Husen som syskon

Husen är ritade av arkitekt Thomas Sandell, vars formspråk beskrivs som skandinaviskt och modernistiskt med en touch av humor.

Det finns fyra olika hustyper. De varierar i storlek men har samma formspråk och uttryck, som syskon i en familj. Sandell har inspirerats av den klassiska funkisvillan men har adderat ett kubistiskt formspråk. Det tillsammans med placeringen i den kuperade miljön förstärker känslan av att bo i skogen.

- I det här projektet har vi tagit avstamp i Lindö Strands fina naturkvalitéer. Vi ville skapa en hemtrevlig idyll där bostadstyperna har sina egna karaktärer formade av platsen. Gemensamt för alla hus är att vi har använt traditionella former, färger och material på ett modernt sätt och skapat personliga boenden med stora terrasser, genomtänkta planlösningar och fina detaljer, säger arkitekten Thomas Sandell.

Tomterna i tomtkön nu

Tomterna finns tillgängliga i tomtkön nu, läs mer här

Läs mer om husmodellerna via Anebyhusgruppen här 

Inringande tomter fördelas genom Norrköpings kommuns tomtkö.