20 november 2018

Amanda - finalist i Silverpenseln

Lisa Johnsson, modell för Amanda Lundin Foto: Viktoria Boman

Amanda Lundin, elev på Kungsgårdsgymnasiets stylistprogram, har gått vidare i makeup-tävlingen Silverpenseln. Av över 100 inskickade bidrag är hon en av sju finalister som utsetts av en jury att tävla i finalen den 23 november.

Alla gymnasieskolor som har märket Färg som huvudleverantör kan anmäla sina elever till makeup-tävlingen Silverpenseln. Varje år har tävlingen ett tema som deltagarna ska följa och inspireras av. Årets tema var "Beauty inspired by metallic mayhem".

I år skickades över 100 bidrag in från Sveriges olika stylistprogram. En jury har nu utsett sju finalister som ska göra upp om topplaceringarna. En åttonde finalist utses via en omröstning på tävlingens hemsida.

Finalisten Amanda Lundin går tredje året på Kungsgårdsgymnasiets stylistprogram. Hon åker till finalen i Göteborg den 23 november tillsammans med sin makeup-ansvariga lärare Viktoria Boman samt sin modell Lisa Johnsson.

– Det här är ett kvitto på att utbildningen håller hög kvalitet. Förra året tog elever från Kungsgårdsgymnasiet hem både första och tredje platsen i tävlingen, och vi har flera topplaceringar från tidigare år. Amanda har redan gjort det jättebra, och vi önskar henne varmt lycka till i finalen, säger Viktoria Boman.

Vinnaren av Silverpenseln får ett makeup-kit värt 20 000 kronor. Tvåan får ett för 10 000 kronor och trean ett kit för 5 000 kronor.

Läs mer om tävlingen här

Kungsgårdsgymnasiets stylistprogram