8 maj 2018

Alicia Petersdotter om cykelresan: "Har gått jättebra"

Porträtt på Alicia Petersdotter

– Det har gått jättebra, sa Alicia Petersdotter om den första delen av cykelresan genom Sverige. Foto: Alexander Palombo/Norrköpings kommun

I torsdags berättade vi om Norrköpingstjejen Alicia, som ska cykla 230 (!) mil på 12 dagar. På måndagen passerade hon Norrköping.
Det har gått jättebra, sa Alicia Petersdotter med ett leende när vi mötte henne.

Hon startade i Trelleborg i fredags morse – och med en liten avstickare till Göteborg med i beräkningarna hade Alicia fram till i förmiddags cyklat drygt 67 mil. Vid dagens slut, när hon nått Västerås, har cirka 84 mil på cykeln avverkats.

 

Du trodde tidigare att du vid det här laget skulle vara helt slut i kroppen – hur känns det nu?

– Det har ändrats, haha! Jag har varit piggare än vad jag trodde att jag skulle vara, och vilken tur jag har haft med vädret!

 

Vad tror du om avslutningen?

– Jag kommer bli tröttare och tröttare för varje dag som går, och jag är supernervös för den långa sträckan under dag 9 (Örnsköldsvik till Skellefteå, cirka 26,5 mil). Då är det många backar, och jag kommer vara trött. Annars känner jag mig ganska så trygg med resten. Det blir också lite läskigt med grusvägarna ju högre upp jag kommer i landet.

 

Kommer du klara det då?

– Det är klart jag kommer göra det, sa Alicia Petersdotter glatt innan hon trampade iväg tillsammans med sitt cykelsällskap mot Västerås.

Följ Alicias cykelresa genom Sverige på instagramkontot @inorrkoping!

 

Porträtt på Alicia med sitt cykelsällskap

Alicia tillsammans med cykelsällskapet från Norrköping. Foto: Alexander Palombo/Norrköpings kommun