12 juli 2018

De håller cirkusläger för barn och ungdomar

Initiativtagarna bakom Camp Circus Ella, Melker, Karin och Hedvig.

Initativtagarna bakom Camp Circus.

Under vecka 28 arrangerar fyra ungdomar från Norrköping Camp Circus – ett cirkusläger för barn som på grund av socioekonomiska förhållanden annars inte tar del av arrangerade sommaraktiviteter.

Gänget som står bakom – Ella, Melker, Karin och Hedvig, vill bidra till ett roligare sommarlov för fler. De har själva sedan barnsben både tränat och arbetat med cirkus i Norrköpings ungdomscirkus. Med projektet hoppas de inspirera ungdomar att förverkliga sina drömmar.

Gör det för barnen och ungdomarna

– För oss är det viktigt att engagera så många som möjligt. Vi gör det för barnen och ungdomarna. Det är alla barn och ungdomars rätt att ha ett meningsfullt sommarlov. Det behöver finnas förebilder som fångar barnen, därför tar vi oss ut dit barnen finns. Det hela bygger på en öppen verksamhet och man kan komma dit och vara där när man vill, säger Ella Flintberg, en av initiativtagarna till Camp Circus.

Vad kan man få testa på vid ett besök?

– Du kan få jonglera, gå på lina, testa på akrobatik och satsbräda, men också diablo, säger Ella Flintberg.

Torsdagen den 12 juli mellan klockan 13:00-17:00 besöker Camp Circus Ättetorp. Fredagen den 13 juli håller verksamheten igång vid Gröna stugan vid Himmelstalundsbadet mellan klockan 13:00-19:00. De har tidigare under veckan besökt Vasaparken.

Läs mer om Camp Circus på deras hemsida.