4 juli 2018

Sveriges största filmstudio till Norrköping

1700 kvadratmeter med 8 meter i takhöjd. Den nya filmstudion i Norrköping kommer att bli Sveriges största.
– Vi ska bli ett bra komplement till de studios som redan finns, säger Carina Perekranz, en av initiativtagarna till Norrköping Studios AB.

Med greenscreens, dukar och möjlighet till egen ljussättning ska man i den nya filmstudion i Norrköping till hösten kunna möta filmkraven såväl lokalt, men även nationellt och internationellt. I studion kommer det finnas ett basutbud av ljus och filmutrustning. För mer avancerade produktioner behöver man hyra in utrustning.

Varför gör ni den här satsningen?

– Vi är från Norrköping och verkar här. Intresset för film är stort och det finns många små produktionsbolag här. Cnema har även varit en viktig milstolpe i filmens utveckling här, men även Visualiseringscentret. Filmstudio har inte varit prioriterat här, men det är en naturlig följd av den filmutveckling vi ser här i regionen. Vi ska bli ett bra komplement till de studios som redan finns i exempelvis Stockholm, säger Carina.

Norrköping Studios AB ligger bakom studion som kommer att slå upp portarna den 1 oktober ute på Butängen i Norrköping. Följ utvecklingen på facebook.