16 april 2018

Några av världens starkaste varumärken gästar Norrköping

Temabild för Future Summit 2018.

Happy Norrköping och WDO lanserar i samarbete med Norrköpings Science Park och Norrköpings kommun, ett nytt högklassigt evenemang med internationell touch.

Eventet är branschöverskridande och riktar sig till nyfikna människor. Gästerna ska ges möjligheten att mötas, diskutera och tänka nytt om framtidens möjligheter och utmaningar. Tillsammans med internationella gäster från varumärken som Microsoft, LEGO m.fl. hoppas arrangörerna ge motivation och inspiration – en framtidsboost helt enkelt!

 

– Vi alla kan bli bättre på. Ett enkelt sätt att förkovra dig i visdom, livserfarenheter och goda råd. Vi har tillsammans med WDO under lång tid arbetat med att samla några av världens starkaste varumärken till Norrköping vid ett och samma tillfälle, säger Stefan Papangelis, VD Happy Norrköping AB.

 

Future Summit 2018

Största delen av vår vakna tid tillbringar vi på jobbet. Trots det visar studier att endast en av tio känner sig engagerad i sitt arbete. Hur hamnade vi här och hur bryter vi trenden? Future Summits agenda är att dyka djupare i frågor om betydelsen av engagerande ledarskap, arbetsplatsens design, virtual reality, artificiell intelligens (AI) och robotar.

 

 – Vi är glada och förväntansfulla över att välkomna ett nytt internationellt evenemang och forum till Norrköping. Future Summit är ett unikt tillfälle för oss att få del av framtidsspaningar och globala varumärkens erfarenheter. Vi hoppas att den här nya mötesplatsen ska skapa möjligheter till nya kontakter, ge energi och ny kunskap till besökarna, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör Norrköpings kommun.

 

För att söka svaren på frågorna, har vi bjudit in ledande internationella experter från Microsoft, LEGO, m.fl som ger sina infallsvinklar på det epokskifte som vi står mitt i. Flera personer, med intressanta kompetenser, från globala varumärken kommer att presenteras löpande under våren.

 

Eventet erbjuder en kreativ mötesplats utöver det vanliga. Nyfikna människor från olika branscher och med olika bakgrund ska ges möjligheten att mötas, diskutera och tänka nytt. Gemensamt delar vi ett intresse för lokal-, regional- & central utveckling, förnyelse och samskapande.

 

Mötet sker den 4 september på Louis De Geer i Norrköping i lokalen Flygeln under dagen. Efter dagens aktiviteter bjuds gästerna och talarna in till middag och mingel på hemlig plats i centrala Norrköping.

 

– Framtidsspaning har aldrig varit så spännande som nu. Världen är i stor förändring och framtidens arbetsliv kommer inte se ut som det gör idag. Vi ser fram emot en mycket givande dag med internationell höjd som sätter fokus på det som kommer skilja oss från robotarna, människans engagemang, medvetenhet om sin egen person och drivkraft att skapa förändring, säger Johanna Palmér, VD Östsvenska Handelskammaren.

 

Ambitionen är att skapa ett återkommande möte som fokuserar på framtidens möjligheter och utmaningar. 2018 års tema är: Trender i allmänhet och hur vi arbetar i framtiden i synnerhet.

 

Framtidens arbete kommer att bjuda på nya förutsättningar och ställa krav på nya typer av ledarskap. Hur ser jobben och arbetsplatserna ut i en digitaliserad framtid? Vilka utmaningar och möjligheter innebär AI och robotar? Kommer de ersätta mänsklig kompetens eller öppna upp för mer kreativitet? Future Summit arrangeras av Happy Norrköping och WDO, grundare av evenemanget Creative Summit som årligen lockar gäster och talare från hela världen till Skellefteå.

 

Läs mer om dagen och talarna här: www.futuresummit.se