4 april 2018

Här byggs den nya friidrottsarenan

Det första spadtaget för den nya friidrottsarenan under en pressträff.

Nu har första spadtaget tagits för Norrköpings nya friidrottsarena på Himmelstalundsområdet. Foto: Norrköpings kommun


Nu har det första spadtaget tagits för Norrköpings nya friidrottsarena på Himmelstalundsområdet.
– Den nya arenan kommer bli ett lyft för friidrottande Norrköpingsbor och för hela idrottsstaden, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande om bygget.

Anläggningen kommer att stå färdig till vårsäsongen 2019, och möjliggör att Norrköping kan stå värd för nationella utomhustävlingar i friidrott. Arenan kommer ha en läktare med cirka 1 000 sittplatser under tak, men vid större tävlingar går det komplettera med tillfälliga läktare. Då höjs kapaciteten till drygt 5 000 åskådare.

 

"Ett lyft för friidrottande Norrköpingsbor"

– Det är mycket glädjande att få ge det här beskedet och att ta det första spadtaget i dag. Den nya arenan kommer att bli ett lyft för friidrottande Norrköpingsbor och för hela idrottsstaden. Att friidrottsförbundet har ställt sig positiva till att arrangera större utomhustävlingar här, när vi har en arena som klarar det, är förstås en bonus, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Illustration hur den nya friidrottsarenan kommer att se ut.

Så kommer den nya friidrottsarenan att se ut när den står klar våren 2019. Foto: AG Arkitekter

"Väntat länge på det här"

Det är friidrottsföreningen Tjalve IF som kommer att arrendera arenan för sin verksamhet. På dagtid kommer även skolorna i Norrköpings kommun att kunna nyttja anläggningen.

 

– Vi har väntat länge på det här och är förstås väldigt glada för att vi ska få en funktionell utomhusarena att träna och tävla på. Vi ser fram emot färdigställandet och att få välkomna Sveriges friidrottare till Norrköping, säger Peter Warma, ordförande i Tjalve IF.

 

Upplev idrottsstaden i förvandling. Den nya friidrottsarenan är den senaste i raden av nya och moderna anläggningar som byggs i Norrköpings kommun.

Här kommer den nya friidrottsarenan att stå klar våren 2019.

Här på Himmelstalundsområdet kommer den nya friidrottsarenan att stå klar våren 2019. Foto: Norrköpings kommun