Resa

Norrköping. En liten storstad. Oavsett om du ska resa kort eller långt, inom Östergötland, Sverige eller ut i världen – i Norrköping finns någonting för alla.

Flyg

Norrköping har inte bara en egen flygplats utan även närheten till flera ännu större flygplatser – vilket skapar oändliga möjligheter att ta sig ut i världen. Norrköpings flygplats har förbindelser till bland annat München och Mallorca. Det ena är en härlig slutdestination, eller en mellanlandning för vidare resor. Det andra är svenskarnas favorit där ett direktflyg gör semestern komplett.

 

I grannstaden ligger Linköping city Airport med direktflyg till flygmetropolen Shiphol, Amsterdam – en av världens största flygplatser som är dörren ut till alla de upplevelser vår värld har att erbjuda.

 

Bara 40 minuter bort ligger Stockholm Skavsta Airport och 2 timmar bort Sveriges största flygplats, Stockholm Arlanda Airport. Detta skapar oändliga möjligheter med både direktflyg och närhet till världens alla stora flygmetropoler – för att nå dit du vill.


Tåg och buss

Norrköpings centralstation stannar dagligen ett stort antal tåg som fortsätter vidare ut i Sverige och Europa. Därför är det enkelt att resa både till och från Norrköping med tåg. Det är även smidigt att resa runt med Östgötapendeln som trafikerar de flesta av Östergötlands större städer.

 

För den som föredrar buss finns det flera både större och mindre bussbolag som går via Norrköping och fortsätter ut till städer runt om i Sverige men även vidare ut i Europa.

Ett nytt resecentrum planeras med en höghastighetsjärnväg, Ostlänken. Detta kommer göra resan mellan Norrköping och Stockholm till endast 50 minuter, vilket skapar oändliga möjligheter.


Att resa inom Norrköping

Östgötatrafiken erbjuder både bussar, spårvagnar, tåg och båtar för att göra resorna inom Östergötland så bra som möjligt. Hos Östgötatrafiken går det att söka efter hållplatser, titta i tidtabeller eller leta via en karta för att hitta en passande resa.

I vår skärgård finns en hel del öar som är väl värda ett besök, dit Östgötatrafiken kör med sin Skärgårdslinje. Perfekt för en dagstur!