6 augusti 2018

Augustifesten 2018

Augustifesten går av stapeln 7-12 augusti 2018 och intar i år en ny skepnad.

Många av godbitarna från tidigare år finns kvar och förstärks med ett tydligt fokus på folkhälsa, idrott och musik. Bland de största nyheterna finner vi: ny vecka, nytt festivalområde och ett kraftigt förstärkt artist- och musikutbud. Nedan följer flera av årets nyheter.

- Marknaden flyttar från G:a Rådstugugatan till Södra Promenaden och Olai Kyrkogata.

- PRO i Parken flyttar från Refvens grund till Skulpturparken utanför Konstmuseet.

- Musikutbudet breddas med "Rockklassiker Live" på onsdagen, NRJ in the Park på både torsdagen och fredagen (båda dessa radiokanaler sänder i Norrköping sedan 1 augusti). Lördagsmusiken håller fortfarande Upplev Norrköping i och här kan vi redan nu släppa artister som Bruno Mitsogiannis, Cherrie, Chris Kläfford och Julia Adams.

- Ett annat helt nytt inslag i Augustifesten är "Slaget om Östergötland". Den 7:e augusti har vi nämligen möjlighet att uppleva en framtida klassiker och tradition. HC Vita Hästen välkomnar Linköping HC till Himmelstalundshallen. Detta tuffa ishockeyderby mellan två rivaler inleder årets stadsfestival och förstärker bilden av Norrköping som en framstående idrottsstad.

Hela programmet för augustifesten hittar du här.

För att skapa en starkare festivalkänsla och förhöja upplevelsen minskas Augustifestens området samtidigt som innehållet förstärks kraftigt. Det kan du läsa mer om här.

Augustifesten arrangeras av det kommunala bolaget Upplev Norrköping AB.